skip to Main Content
Vereniging Yogadocenten Nederland - Kies voor kwaliteitsyoga

Bekkenbodem Yoga

Bekkenbodem Yoga

• start 4 november 2016

Yoga voor de Bekkenbodem, Spierketens, Diafragma’s en Kringspieren; Een gezonde bekkenbodem is van belang voor de juiste lichaamshouding. Het geeft je lichaam een stabiele basis en werkt positief door op je emoties!
Tijdens deze bijscholing leer je aan de hand van theorie én een grote hoeveelheid oefeningen de bekkenbodem te versterken. Daarbij versterk je de buikspieren, spierketens, kringspieren en diafragma’s. Je kunt veel bekkenbodem-, rugklachten en bekkeninstabiliteit voorkomen of verlichten door kringspieroefeningen in het hele lichaam te doen. Zoals de kringspieren van de bekkenbodem maar ook die van de ogen, de neus en de mond.
Door bijvoorbeeld je ogen actief te openen en te sluiten is het mogelijk om de sluitspier van het urinekanaal te leren beheersen. Het is een bekend fysiologisch verschijnsel dat de activiteit van een bepaalde spier invloed heeft op de activiteit van een andere spier ook al bevindt die zich op enige afstand van de eerste. In een goed functionerend lichaam bestaat er samenwerking tussen de verschillende kringspieren. Bijvoorbeeld de kringspier van het gezicht en van de bekkenbodem door middel van spierketens. Kortom een methode die op een totaal nieuwe manier alles wat in het lichaam verzakt of verslapt is hernieuwde spierkracht geeft!
De cursus bestaat uit 5 lesdagen waarin intensief gewerkt wordt. Er worden veel oefeningen gedaan en besproken. Het advies is om tussen de opleidingsdagen thuis regelmatig te oefenen. De 5-daagse bijscholing Bekkenbodem Yoga o.b.v. het boek “herstel zelf je spierkracht” van Rita Beintema.

Handige informatie

Waar: Yogastudio Groot Baltink, Oxersteeg 37, 7428 MK Deventer
Wanneer: vrijdag 4 nov, 25 nov, 16 dec in 2016 en 13 jan. en 3 feb in 2017, van 10.30 – 16.30 uur
Wie: Iekelien Buurman
Kosten: € 390,-

Bijscholingspunten VYN: 27

Meer informatie

Aanmelden/info: www.samsara.nl

www.yogastudiogrootbaltink.nl, 0570-540405 / 06 28911751.

Dorien

Geeft les in plaats(en):

Back To Top

Send this to a friend