skip to Main Content
Vereniging Yogadocenten Nederland - Kies voor kwaliteitsyoga

Restorative Yoga

Wanneer: 

Data: 31 januari, 7, 14 en 28 februari, 6, 13, 20 en 27 maart 

09:30 – 16:30 

Waar: YogaZenter in Amsterdam

Wie: Docent: Dionne Durán 

Info: Kosten: € 795,- exclusief BTW inclusief lesmap, certificaat, thee en water Wat is nou eigenlijk spanning en hoe werkt het? Wat is dan ontspanning? Stress en spanning zijn in onze tijd flink toegenomen waardoor er ziekten kunnen ontstaan. We leven in een antiek lichaam in een moderne tijd. Tijdens deze bijscholing staan props (attributen), adem en meditatie centraal om het lichaam volledig in ontspanning te brengen. Wanneer het lichaam volledig kan en mag ontspannen zal er herstel en rust plaatsvinden. Leer de kunst van echt ontspannen. 

Restorative Yoga is een yoga waarbij je je volledig overgeeft aan props waardoor je je lichaam compleet kunt ontspannen en je het lichaam de tijd geeft om te herstellen. In ons dagelijkse leven zijn we voortdurend in de weer met werk, school, sporten, hobby’s en nog veel meer. Hierdoor zitten we eigenlijk voortdurend in de Yang energie. Restorative Yoga is Yin energie, en is nog meer Yin dan Yin Yoga. In deze bijscholing gaan we in op de werking en de voordelen van deze stijl van yoga. Gaan we uitgebreid in op geschiedenis en filosofie van deze stijl die wij als mens erg goed kunnen gebruiken in deze drukke tijd van ons bestaan. We gaan dieper in op de werking van het zenuwstelsel (sympathisch en parasympathisch zenuwstelsel). Hieronder een overzicht van de onderwerpen die aan bod zullen komen: 

· Geschiedenis en filosofie van Restorative Yoga 

· Anatomie: voornamelijk het zenuwstelsel, hersenen, organen en hormonen 

· Relaxation Response 

· Het Achtvoudig Pad van Patanjali, met name Pratyahara 

· Yogatherapie (gastdocent) 

· Uitleg van props (architectuur) 

· Uitleg vooroverbuigingen, achteroverbuigingen, omgekeerde houdingen en torsies 

· Houdingen voor zwangere vrouwen 

· Pranayama 

· Meditatie 

· Savasana (hierover is ook een aparte eendaagse bijscholing) 

· Opbouw van een les 

· Hoe les te geven 

· Het integreren van Restorative Yogahoudingen in andere stijlen yogalessen 

· Het zelf ervaren door middel van volledige restorative yogalessen 

· Aanbevolen literatuur 

De bijscholing is erkend door de Vereniging van Yogadocenten Nederland (VYN – www.yoganederland.nl). Na afronding van de bijscholing krijg je 48 punten en een certificaat. Deelnemers dienen minimaal 80% van de lestijden aanwezig te zijn en een examen te voldoen om een certificaat te ontvangen. 

De bijscholing gaat door vanaf minimaal drie deelnemers en er kunnen maximaal zes deelnemers zich opgeven. Annulering kan tot een maand voor aanvang. Bij annulering twee weken van te voren zal 50% van het lesgeld in rekening worden gebracht. Het lesgeld kan eventueel in twee termijnen betaald worden: een termijn voor aanvang van de bijscholing en het tweede termijn voor het einde van de bijscholing.

Geef een reactie

Back To Top

Send this to a friend