Diepe stabiliteit als sleutel naar heelheid

Diepe stabiliteit als sleutel naar heelheid

Maartje van Hooft

Vrijdagochtend 11.00 – 13.00 uur

 

Ons lichaam weerspiegelt alles wat we ervaren, en wat er in ons gebeurt. En net als in andere aspecten van ons zijn, is er in ons lichaam een natuurlijke impuls richting heelheid en balans. Als je kijkt naar ons bewegingsapparaat, dan zie je een systeem dat ons letterlijk bij elkaar houdt, en dat zijn onze diepe stabiliserende spieren. Dit systeem zorgt ervoor dat krachten vanuit alle lichaamsdelen overgedragen worden naar ons dragende midden. Zo wordt het hele lichaam niet alleen gestabiliseerd, maar ook verbonden. Maar ook emotioneel en energetisch brengt diepe stabiliteit ons terug in onszelf. Dit is enorm ondersteunend bij stressklachten, maar ook bij overprikkeling of trauma.


In deze workshop ervaar je de werking van diepe stabiliteit en hoe je dit mee kan nemen in je lessen. We werken met specifieke vooroefeningen, maar ook met asana’s. Daarnaast krijg je enige achtergrondinformatie hoe het trainen en ervaren van diepe stabiliteit behulpzaam kan zijn in helingsprocessen.


Maartje van Hooft
Maartje van Hooft is sinds 15 jaar hoofddocent van yoga-opleiding Amitabha. Zij heeft de methode Aplomb ontwikkeld, die toewerkt naar diepe stabiliteit in yoga en in je dagelijks leven. Ze heeft verschillende yoga en meditatie-boeken geschreven. Zij is naast yoga-docent ook Boeddhistisch priester, psychosomatisch
oefentherapeut, shiatsu-therapeut en cranio-sacraal-therapeut. 

 

Meer informatie op www.amitabha.nl

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in de www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.