Helende Herstel-Yoga

HELENDE HERSTEL-YOGA BIJ KANKER EN CHRONISCHE KLACHTEN

Peter Haima

Zaterdagochtend 11.00 – 13.00 uur

 

Volgens Peter worden ‘Integrative Medicine’ en Leefstijl steeds belangrijker in de gezondheidszorg en wordt yoga daarbij gezien als waardevolle aanvulling. Peter: “Yoga blijkt te helpen bij herstel en verwerking van ziekte en kan lichamelijke en psychische klachten verlichten. Yoga bij kanker en chronische klachten is echter niet hetzelfde als Yoga voor ‘gezonde’ mensen, als docent werk je met mensen die fysiek en emotioneel kwetsbaar zijn. Dat vereist kennis van de ziekte en specifieke vaardigheden.”


In deze workshop geeft Peter een introductie van Herstel-Yoga, een helende yoga ontwikkeld voor mensen met kanker of chronische ziekte. “We maken gebruik van mind-body technieken zoals yoga asana’s, adem- en ontspanningstechnieken, maar ook oefeningen uit de mindfulness en compassietraining. Alle oefeningen zijn erop gericht het zelf-herstellend vermogen te versterken en gezondheidsklachten te verminderen. Verder bespreek ik het overtuigende wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van yoga, wat je als herstel-yogadocent moet weten en kunnen en hoe te communiceren met artsen.”


Peter Haima
Peter is Yoga en mindfulness docent, medisch bioloog en voorzitter stichting yoga en kanker. In 2010 kreeg hij de diagnose kanker. “Wat begon als een nachtmerrie werd een mooie reis langs Westerse en Oosterse kennis en bracht me op het yoga pad. Vanaf 2015 begeleid ik mensen met kanker en vanaf 2021 verzorg ik de specialisatie herstel-yoga bij kanker in Zweiersdal”, aldus Peter.

 

Meer informatie: www.life-force.nl

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in de www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.