Indiase dans

INDIASE DANS

Satishkoemar Mathan

Vrijdagavond 20.00 – 21.30 uur

 

Bharatanatyam ontstond in de oudheid binnen de tempelmuren van Tamil Nadu/Zuid-India. Beoefenaars en uitvoerders van deze danskunst waren de Devadasi’s: dienaressen en toegewijden van God. Het is één van de acht algemeen erkende Indiase klassieke dansvormen, en onderhand uitgegroeid tot een podiumkunst. Het drukt Indiase religieuze thema’s en spirituele ideeën uit. Wanneer het publiek voor het eerst dit soort kunst ervaart, voelen ze zich in een staat van ontvankelijkheid.

 

Satishkoemar: “In de workshop maak je kennis met de basisbeginselen van deze dansstijl, die rijk is aan verschillende elementen. Zoals hoofd-, oog-, en nekbewegingen, ritmisch voetenwerk, sierlijke handgebaren en verhalende expressie.” Satish wil iedereen de technische en emotionele kanten van deze dansvorm laten ervaren. De workshop wordt mondeling gegeven, er wordt geen beeld of muziek gebruikt, waardoor je zintuigen en emoties tot leven worden gewekt. 


Kleding: losse kleding en er wordt gedanst op blote voeten. 


Satishkoemar Myre-Makhan
Satishkoemar is een Bharatanatyam artiest. Zijn passie voor dans groeide in een rap tempo en hij volgde zijn dansopleiding bij verschillende dansGurus in Nederland en India. In 2000 in Delhi (India), werd hij geïnitieerd als danser en dansleraar. Zijn passie veranderde in een parttime baan. Sinds 2019 woont hij in Noorwegen waar hij dans, helingen en massage geeft.

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in de www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.