Lachyoga

LACHYOGA

Conchita Scheffer

Zaterdagmiddag 15.00 – 17.00 uur

 

Conchita: “Waarom is lachen zo gezond? Als je lacht, worden de stresshormonen cortisol en epinefrine verlaagd. Het lichaam maakt de hormonen serotonine en dopamine aan welke werken als natuurlijke antidepressiva en ook endorfine dat pijn reduceert en lust verhoogt. Lachen verbetert de longcapaciteit en verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed. Lachen helpt de doses afweerstoffen in het bloed, immunoglobuline A, te verhogen en het aantal ‘Natural Killer Cells (NKC)’ te vergroten. Lachen is gemakkelijker dan mediteren (bij beginners), omdat men door te lachen vanzelf al vele omgevingsfactoren uitsluit. Een minuut lachen staat gelijk aan 10 minuten zware workout. Zelfs wanneer je ‘nep lacht’ doen de - toch - ontstane hormonen hun positieve werk. Lachen verbindt. Welkom dus op de workshop lachyoga, waar we behalve veel lachoefeningen ook ademhalingsoefeningen en lachmeditatie zullen doen!

In deze workshop kan je van extravertheid naar heel naar binnen gericht gaan en van beide uitersten genieten. Ik kijk er naar uit dit met jullie te beleven. Jullie ook?”


Conchita Scheffer
Ik ben vrolijk van aard. Maar naarmate ik meer ging studeren en door tegenslagen, verdween de lach gaandeweg. Ik heb de opleiding lachyoga gedaan bij de eerste Nederlandse lachambassadeur en bij dr. Madan Kataria (grondlegger lachyoga) zelf 16 jaar geleden. Ik ben heel breed opgeleid en heb decennia lang voor de klas gestaan. Ook ben ik al jarenlang therapeut en coach.

 

Meer informatie: www.lachyoga.nl

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in de www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.