Long covid en Yoga

LONG COVID EN YOGA

Ester Gieles en Cynthia Collet-van Dijk

Zaterdagmiddag 15.00 – 17.00 uur

 

Veel mensen die Corona hebben gehad, hebben nog steeds last van kortademigheid, benauwdheid, slecht slapen, weinig energie en/of extreme vermoeidheid. Een groot aantal mensen kan nog steeds niet of nauwelijks aan het werk. Deze klachten worden Long Covid of Post Covid syndroom genoemd. Onderzoek wijst uit dat bij Long Covid- patiënten het middenrif ernstig is aangetast. Het zijn niet (meer) de longen, maar de belangrijkste ademspier die is verzwakt. Een gezonde, diafragmale adem is hierdoor niet meer mogelijk.


Het goede nieuws is: er is iets aan te doen! “In het voorjaar van 2022 is een werkgroep van de VYN gestart met een pilot yoga en Long Covid. Wil je meer weten over Long Covid, ben je benieuwd naar de resultaten van de pilot én wil je weten wat jij kunt doen met deze groep mensen in jouw lessen of hoe je ze individueel kunt begeleiden? Kom dan naar onze workshop”, aldus Ester en Cynthia.

 

Cynthia Collet-van Dijk
Cynthia Collet-van Dijk (1973) is afgestudeerd logopedist en yogadocent. In 2016 rondde zij de Yogadocentenopleiding Yoga & Aplomb af. Haar Lotuszen studio voor Yoga/fitness/pilates/dans in Zwolle bestaat inmiddels 11 jaar. Begin 2024 opent zij samen met haar man Purazen Onthaastingscentrum in Zwolle. Haar persoonlijke missie: zoveel mogelijk mensen bereiken en meenemen naar een meer bewust, gezond en gelukkiger leven.


Meer informatie: www.onthaastingscentrum.nl

 

Ester Gieles
Ester Gieles (1979) is opgeleid als sportarts en Saswitha yogadocent. Zij heeft sinds 2018 een eigen praktijk waarin ze naast hatha yogalessen ook yogatherapiesessies geeft aan mensen met een breed scala aan gezondheidsklachten, zowel in kleine groepen als individueel. Haar missie is om yoga een plaats te geven binnen de reguliere gezondheidszorg.

 

Meer informatie: www.estergieles.nl

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in de www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.