Tai chi

TAI CHI

Jaap Schaap

Zaterdagochtend 11.00 – 13.00 uur

 

Tai Chi is een Chinese bewegingskunst die je kunt beoefenen ter bevordering van de gezondheid, als meditatieve oefening en als gevechtskunst. Tai Chi vergroot het concentratievermogen, helpt blokkades in de energiestroom te voorkomen en heeft een diepe uitwerking op het innerlijk. Gewrichten worden soepel, spieren en lichaam leren zich te ontspannen. Een Tai Chi vorm is niet prestatiegericht en door de zachtheid van de Yang-stijl is deze ook nog op hoge leeftijd te beoefenen.


Jaap: “Tijdens de workshop maak je kennis met de basisprincipes van de Tai Chi: balans, leeg stappen, bewust verplaatsen en coördinatie van links en rechts. Samen leren we de 8 vorm, een vorm die gebaseerd is op Yang stijl van professor Cheng Man Ch’ing. Heerlijk om te doen en een prachtige introductie in de Tai Chi Chuan. Je krijgt een handige hand-out zodat je deze Tai Chi serie niet kunt vergeten en toe kunt passen in je eigen leven en de kennis door kunt geven aan je leerlingen.”


Jaap Schaap
“Mijn meester zei in 2004 tegen mij: ‘Jaap, jouw leraar stopt met lesgegeven. Jij moet maar in zijn plaats les gaan geven, daar leer je veel van’. Jan heeft helemaal gelijk gekregen. Lesgeven verdiept en verrijkt je kennis en is heerlijk om te doen. Tai Chi en Qi Gong geven mij daarin ongekende mogelijkheden. Graag tot binnenkort bij de workshop.”

 

Meer informatie: www.hathayogamijdrecht.nl/tai-chi

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in de www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.