Tibetaanse meditatie

TIBETAANSE MEDITATIE: VAN ONTSPANNING NAAR HELDERHEID IN DRIE STAPPEN

Petra Verhoef

Vrijdagochtend 11.00 – 13.00 uur

 

Meditatie wordt veelal ingezet om tot rust te komen. En dat is prachtig. Maar met meditatie kan nog zoveel meer gedaan worden. Het Tibetaans Boeddhisme heeft daar een aantal mooie en diepgaande methoden voor: Shiné-meditatie voor focus en aandacht, Dzogchen-meditatie voor inzicht en helderheid. Zinvolle methoden met oude wijsheid, die mensen helpen bij hun kern terug te komen. Met Shiné ontdek je dat je een keuze hebt waar jij je aandacht op wilt richten. Dit wordt single point of mind genoemd. Dzogchen brengt je terug naar de kern, je clear state of mind. 

In deze workshop gaan we aan de slag met beide methodes. We vertrekken vanuit visualisatie voor ontspanning en bewegen via Shiné naar Dzogchen. Je leert wat deze methoden inhouden en hoe je ze kan toepassen. Je gaat naar huis met de kennis én ervaring over deze Tibetaanse methoden als tool voor meer focus en helder inzicht.


Petra Verhoef
Petra werkte lange tijd in het bedrijfsleven. Totdat ze haar intuïtie herontdekte, energetisch therapeut en trainer werd en het boek ‘Vertrouwen, hoe intuïtie je leven verrijkt’ schreef. Ze maakte kennis met Tibetaans Boeddhisme en was meteen enthousiast. Als erkend leraar Shiné en Dzogchen in de traditie van Tulku Lobsang Rinpochee mag zij als één van de weinige westerlingen Dzogchen aanleren. 

 

Meer informatie: www.sammacentrum.nl | www.innerlicht.nl

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in de www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.