Yoga bij stressklachten en burn-out

YOGA BIJ STRESSKLACHTEN EN BURN-OUT

Annerie Verploeg

Vrijdagmiddag 15.30 – 17.30 uur

 

Stressgerelateerde klachten komen in uiteenlopende fases voor. De verschillen in klachten tussen deze fases zijn belangrijk voor de toepassing van yoga bij stressklachten. Annerie: “Goede basiskennis van de stressfysiologie en de verschillende fases helpt je als yogadocent om passende lessen aan te bieden.”


In de workshop krijg je inzicht in de werking van het stresssysteem en de gevolgen van langdurige stress. Je krijgt o.a. antwoord op de volgende vragen:
• Wat zijn de gevolgen van chronische stress voor je lichaam?
• Wat is het verschil tussen overbelasting, overspannenheid en burn-out?
• Waarom duurt herstel bij de één veel langer dan bij de ander?
• Is burn-out een psychisch of een lichamelijk probleem?
• Hoe kan iemand duurzaam herstellen van stressklachten?

 

De do’s and don’ts bij de verschillende fases van stressklachten worden onderzocht. Hoe kun je je lessen aanpassen? Wat doe je wel of niet met een cursist met een burn-out? Welke vormen van yoga zijn geschikt? Tijdens de workshop wordt gebruik gemaakt van de ‘Handreiking Yoga: van spanningsklachten tot burn-out.’


Annerie Verploeg
Annerie Verploeg (1976) volgde haar opleiding bij Yoga & Vedanta en heeft haar eigen yogapraktijk ‘Het Yoga Pad’. Daarnaast heeft zij een coachingspraktijk, waarbij zij zich voornamelijk richt op begeleiding bij stressklachten en burn-out. Ze schreef mee aan de ‘Handreiking Yoga: van spanningsklachten tot burn-out’ die de VYN in 2022 op haar website publiceerde.

 

Meer informatie: www.annerieverploeg.nl

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in de www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.