Yoga Nidra

YOGA NIDRA

Natasja de Senerpont Domis

Vrijdagavond 20.00 – 21.30 uur

 

De mooiste asana is de houding van geen houding aannemen: Ontspanning in de inspanning.
Wanneer ontspanning steeds dieper gaat heet deze Yoga Nidra (de droomloze slaap). Dit gebied zonder beelden gaat vooraf aan de slaap: noch waken, noch slapen. Meestal val je echter in slaap …


In deze workshop word je gevraagd om aandachtig te blijven, passief en met een open blik. Je maakt een reis door het lichaam om zowel het lichaamsdeel te ervaren, als de beweging van jouw aandacht. Het lijkt alsof je slaapt, maar het bewustzijn functioneert op een dieper niveau van gewaarzijn. Ont-spanning is een middel om contact te maken met wat in jou leeft en het zelfhelend vermogen van je lichaam. Zo kunnen bevroren gebieden in jou ontdooien.


De workshop start met theorie. Als voorbereiding zijn er houdingen: gericht op vertraging en het ervaren van je adem. De les wordt besloten met de lijkhouding (Shavasana).

 

Natasja de Senerpont Domis

Geïnspireerd door vele reizen in India, beoefent Natasja de Senerpont Domis sinds 1999 yoga. Vanaf 2008 is zij mede-hoofdopleider bij de Blikopener Yoga opleidingen. Daarnaast volgde ze sjamanistische trainingen en heeft ze een beeldende achtergrond. Klank, beeld en energie zijn hierdoor voor haar belangrijke concentratiemiddelen in haar lessen en yogabeoefening.

 

Meer informatie: http://www.blikopener.info

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in de www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.