Yogatherapie

YOGATHERAPIE TERRAPY: INTEGRATIVE YOGA THERAPY VERKENNEN

Anneke Sips

Vrijdagochtend 11.00 – 13.00 uur

 

Het doel van yoga is om ons naar een staat van Svastha te leiden. In het Sanskriet betekent ‘Sva’ ‘zelf’ en ‘Stha’ betekent ‘blijven’ - blijven als mezelf. Het woord Svastha wijst op een staat van natuurlijk evenwicht of optimale gezondheid. Wat is gezondheid? En welke betekenis heeft gezondheid in ons leven? In deze sessie onderzoeken we samen hoe we deze ‘staat van Svastha’ kunnen leren herkennen. Daarnaast wordt Terrapy: Integrative Yoga Therapy geïntroduceerd; voor wanneer de balans in gezondheid verloren is gegaan. Je gaat ervaren hoe eeuwenoude yoga complementair werkt met op evidence based moderne benaderingen voor een geïntegreerde beoefening voor jezelf of in een therapeutische setting. Het element ‘aarde’ als toegankelijke basis voor aarding, steun en veiligheid speelt in de geïntegreerde yoga sessie een belangrijke rol.


Anneke Sips
Anneke werkt sinds 1998 in de psychiatrie, momenteel als POH-GGZ. Ze is één van de eerste erkende yogatherapeuten (C-IAYT) in Nederland en oprichtster van ‘Network Yoga Therapy’. Ze is internationaal trainer en spreker en bouwt bruggen op het gebied van yoga en geestelijke gezondheid. Haar expertise is te vinden in toegepaste filosofie en yoga voor geestelijke gezondheid. 

 

Meer informatie: www.networkyogatherapy.com

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in de www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.