Duizend wegen, één Thuis met Catherine Vandepitte

De workshop ‘Duizend wegen, één Thuis’ van Catherine had ik gekozen puur vanwege het deel van ‘één Thuis’. Daarnaast voelde ik ook een bepaalde nieuwsgierigheid naar Catherine.

 

Aan de hand van een mooie jakobsschelp legt zij aan het begin van de les uit, hoe je verschillende wegen kunt bewandelen – weergegeven door de nerven op de bovenkant van de schelp – om tot dit thuis te komen, thuis in je zelf. Deze metafoor spreekt direct tot mijn verbeelding.

 

Na een kort stiltemoment maken we kennis met enkele houdingen uit de Tibetaanse yoga: de gans met aandacht voor het element ruimte, de jak met aandacht voor het element aarde, het wilde paard met aandacht voor het element wind, de valk met aandacht voor het element vuur en de berg met aandacht voor het element water. Elke houding sluiten we staand af door inademend de handen als kommetjes naar de borst te brengen en krachtig door de mond uitademend weer omlaag.

 

Door haar enthousiasme is het zelfs in de warmte een genot om met Catherine te oefenen. Zelfs in een pittige serie zoals de zonnegroet voel je luchtigheid en haar enorme vrolijkheid.

 

Ik word er helemaal blij van.

 

Catherine wisselt de praktijk probleemloos af met theorie over Tattwa Yantras. Met dit als achtergrondinformatie sluiten we de les in een 20 minuten durende meditatie af.

 

Het was erg fijn, Catherine. Dankjewel!

 

Christiane Gathmann

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.