Stress en burnout workshop van Annerie Verploeg

Annerie startte met een heldere opbouw van haar workshop, ingedeeld in een theoretisch deel en een deel met opdrachten in groepjes. Dit stemde direct hoopvol. En ja, zij bleef zonder poespas systematisch en toegewijd haar boodschap overbrengen.

 

Boodschap

De boodschap was dat er een verloop in de stressklachten is van vermoeidheid tot burn-out in vijf fases: 1. Vermoeidheid, 2. Overbelast, 3. Stressklachten, 4. Overspannen en 5. Burn-out. Bij elke fase is de fysiologie inclusief de werking van het zenuwstelsel, de klachten en het herstel verschillend.

 

Yoga

De yogadocent kan door een intake zich bewust worden hoe ernstig de stressklachten zijn. Elke fase vraagt een andere yoga aanpak. Voorwaarden zijn dat de omgeving prettig en veilig zijn met weinig prikkels, inclusief het licht. ‘Lesgeven is kijken naar mensen’ geldt altijd, maar zeker bij deze specifieke groep.

 

Opdrachten

We bespraken in groepjes een casus uit de yogapraktijk. Er waren telkens enkele vragen geformuleerd, die ons denken direct prikkelde. De resultaten werden plenair teruggekoppeld.

De presentatie en de uitgewerkte opdrachten krijgen we toegestuurd.

 

Dank je wel Annerie voor je energieke inzet voor deze leerzame workshop!

 

Christine de Ridder

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.