Tibetaanse meditatie met Petra Verhoef

Vrijdagochtend 12 mei volg ik de workshop over Tibetaanse meditatie van Petra Verhoef. Er is een goede balans tussen theoretische informatieoverdracht en praktijk; het samen mediteren en uitwisselen van ervaringen.

 

Heel sympathiek in deze dure tijden is dat we haar boek na afloop gratis mee mogen nemen. Het heeft de titel: ‘Vertrouwen. Hoe intuïtie je leven verrijkt’ en is een persoonlijk ervaringsboek dat ik momenteel met belangstelling aan het lezen ben.

 

In 2017 zegde Petra haar baan in de IT op omdat ze RSI had opgelopen. Ze was het contact met haar lichaam volledig kwijt. Ze vond haar heil in het Tibetaans boeddhisme. “Er zit logica in. Het is als het ware een kennisbank met technieken en methoden om jezelf te worden,” zegt Petra. Sindsdien helpt ze anderen om door middel van meditatie dichter bij zichzelf te komen.

 

Petra legt uit hoe we in drie stappen kunnen mediteren en onze ‘monkey mind’ tot rust kunnen brengen. De eerste stap bestaat uit geleide meditatie. Samen doen we zo’n meditatie waarin we ons concentreren op iemand waar we van houden. De tweede is shine-meditatie waarbij we onze blik een aantal minuten op een voorwerp dat voor ons ligt richten. De derde stap is dzogchen-meditatie voor helderheid en inzicht. Ook wel bekend als Vipassana-meditatie.

 

Het doel van meditatie zegt Petra is dichter bij onszelf komen zodat we een bijdrage kunnen leveren aan het geheel.
Al met al is het een heel interessante, verfrissende en waardevolle workshop.

 

Judith Bouwhuis

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.