Filosofie en meditatie, wat is yoga?

Filosofie en meditatie, wat is yoga?

Startdatum: 06-05-2023

Einddatum: 07-05-2023

: erkenning aangevraagd punten

Wat is yoga? Waar gaat yoga over, en waarom doen we het eigenlijk?

Tijdens dit weekend reflecteren we op deze vragen aan de hand van de Yogasoetra’s van Patanjali. Patanjali geldt als de grondlegger van de klassieke yoga; zijn indeling van yoga in acht aspecten wordt nog steeds op veel plaatsen gehanteerd. Maar bovenal bevatten zijn Yogasoetra’s belangrijke psychologische inzichten. Met Patanjali als uitgangspunt onderzoeken we de historische en filosofische achtergronden van yoga, waarbij we ook aandacht besteden aan de vele gedaantes die yoga tegenwoordig aanneemt.

Daarbij onderzoeken we meteen hoe een door Patanjali geïnspireerde yogapraktijk er concreet uitziet. We experimenteren met verschillende yoga- en meditatieoefeningen en koppelen die weer aan de Oki-do yoga filosofie – om op basis van die inzichten en ervaringen te kunnen ontdekken wat yoga voor ons persoonlijk betekent.

Dit weekend vormt daarmee een uitnodiging tot zelfonderzoek, tot kritische reflectie en tot het verdiepen van je eigen yogapraktijk.

Filosofie en praktijk zullen in gelijke mate afgewisseld worden.


Meditatiebreed.jpg

Docenten: Peter Huyzer en Maartje van Hooft
Organisatie: Okido Yoga Dojo
Locatie:
Kosten inclusief BTW: € 255,-
Kosten exclusief BTW: € 233,94
VYN Erkenning: erkenning aangevraagd bijscholingspunten
Datum: 06-05-2023
Start/Eindtijd: 9:30 - 16:00
Telefoon: 0573-401932
Info: info@okidoyoga.nl
Website: Klik hierLog in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in de www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.