Actuele Coronamaatregelen

Actuele Coronamaatregelen

Welke coronamaatregelen gelden op dit moment voor yogastudio’s?

 

Een update. De deuren in Nederland zijn grotendeels weer open, zoals je weet. De belangrijkste regel blijft: houd 1,5 meter afstand. Nu de yogalessen weer starten, zetten we de actuele maatregelen die voor jou en je cursisten gelden, nog even op een rijtje.

 

>>  Onderling 1,5 meter afstand houden blijft voorlopig gelden. Iedereen mag weer binnen en buiten yoga beoefenen, ook in groepsverband.

 

>> In je studio mag het maximale aantal mensen aanwezig zijn op 1,5 afstand tot elkaar.

 

>> Wat betreft kinder-/tieneryoga: Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen 1,5 m afstand te houden tot elkaar en tot volwassenen. Jongeren van 13 t/m 17 jaar hoeven onderling geen 1,5 m afstand te bewaren, maar wel tot volwassenen.

 

>> Zorg voor voldoende frisse lucht in de yogastudio: houd altijd ramen en ventilatierooster(s) open. Lucht een paar keer per dag 15 minuten goed door, door ramen en deuren tegen elkaar open te zetten.

 

>> Vraag cursisten om thuis te blijven bij klachten en zich te laten testen.

 

>> Maak sport/yogamaterialen regelmatig schoon.

 

>> Als lichamelijk contact nodig is bij het beoefenen van yoga, bijvoorbeeld bij zwangerschapsyoga, is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Vraag of je cursist aangeraakt wil worden. Na de les is 1,5 meter afstand houden weer verplicht.

 

>> Contactberoepen: Heb je nauw contact met cursisten of cliënten omdat je bijvoorbeeld massages doet? Dan is naast een gezondheidscheck ook registratie van persoonsgegevens nodig van cursisten zodat de GGD bij een geval van besmetting een bron- en contactonderzoek kan doen.

 

>> Is één van je cursisten besmet? Dan is het verplicht hem/haar te vragen een contactonderzoek door de GGD te laten doen.

 

>> Houd de basisregels in acht en was dus regelmatig je handen.

 

 

Prognose

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 19 september. In de laatste persconferentie van 13 augustus werd gesproken over het mogelijk laten vervallen van de 1,5 m afstand-maatregelen. Wettelijk gezien kan dit op z’n vroegst ingaan op 25 september maar alleen als de cijfers gunstig blijven.  Als de cijfers gunstig zijn/blijven, kan 1 november misschien het einde zijn van alle coronamaatregelen.

 

Een fijne, veilige start van het seizoen toegewenst!

 

10 september 2021

 

Bronnen:

 

www.rijksoverheid.nl, www.kvk.nl, www.nu.nl, www.nocnsf.nl, www.rivm.nl.

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.