Aftrekbaarheid studiekosten

Aftrekbaarheid studiekosten

Yogadocenten die een bijscholingscursus volgen, kunnen de kosten hiervan nog altijd opvoeren als bedrijfskosten.

 

Voor werknemers geldt sinds de invoering van de Stap-regeling dat zij in hun belastingaangifte studiekosten niet meer kunnen opvoeren als aftrekpost. 

 

Voor yogadocenten die hun yoga-inkomsten bij de belastingdienst opvoeren als inkomsten uit overig werk en voor yogadocenten die vallen onder de ondernemersregelingen gelden andere regelingen dan voor werknemers. 

 

Yogadocenten in de genoemde categorieën kunnen vakliteratuur en studiekosten voor het uitbreiden van bestaande vakkennis nog altijd volledig opvoeren als bedrijfskosten. Kosten voor congressen, seminars en studiereizen kunnen voor tachtig procent opgevoerd worden als bedrijfskosten.  

 

Deze informatie kun je vinden in het overzicht mogelijk aftrekbare zakelijke kosten op het ondernemersdeel van de website van de belastingdienst

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.