skip to Main Content
Vereniging Yogadocenten Nederland - Kies voor kwaliteitsyoga
Beoefenen Van Yoga Kan Druk Op Zorg Verlagen

Beoefenen van yoga kan druk op zorg verlagen

Persbericht, 1 mei 2021

Petitie ‘Haal yoga uit de lockdown’ werd 15.356 maal ondertekend

De Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) is teleurgesteld over de aankondiging van het kabinet op 1 mei om de coronamaatregelen voorlopig niet te versoepelen. Yogadocenten mogen vanaf 11 mei, zoals het oorspronkelijke routeboekje aangaf, nog geen groepslessen geven.

Petitie met 15.326 ondertekeningen
Volgens de beroepsvereniging voor erkende yogadocenten kan er met inachtneming van de RIVM-maatregelen veilig yogales gegeven worden. Komende week hoopt het VYN-bestuur haar petitie ‘Haal yoga uit de lockdown’ te overhandigen aan de Tweede Kamer met de uitdrukkelijke boodschap yogalessen zo spoedig mogelijk uit de lockdown te halen. De petitie werd door 15.326 mensen ondertekend.

Yoga is gezondheidsbevorderend
Gerreke van der Bosch, voorzitter van de VYN, noemt het nieuws betreurenswaardig. “In deze coronatijd is er veel spanning, angst en overprikkeling door hoge werkdruk, thuiswerk en eenzaamheid. Yoga zorgt voor ontspanning en verbetert het welzijn. Wij geloven in de heilzame kracht van yoga, voor lichaam en geest. Het is niet voor niets dat meer dan 1,6 miljoen Nederlanders yogalessen volgen en dit enorm missen. De vraag naar ondersteuning bij yogabeoefening is groot.”

Yoga voor verlichting van druk op zorg
De VYN begrijpt dat het kabinet keuzes moet maken om de druk bij de zorg van de ketel te halen. “Maar wij hopen nog steeds dat er inzicht komt dat yoga juist voor verlichting van deze druk kan zorgen”, aldus van den Bosch. De gedachten van het bestuur van zijn niet alleen bij haar leden maar ook bij alle andere yogadocenten en -beoefenaars die al een jaar lang hun passie niet kunnen uitoefenen en financiële problemen ondervinden.

Voor meer informatie neemt u contact op met: Gerreke van den Bosch, voorzitter VYN: voorzitter@yoganederland.nl
Petitie:
https://petities.nl/petitions/haal-yoga-uit-de-lockdown

Geef een reactie

Back To Top

Send this to a friend