skip to Main Content
Vereniging Yogadocenten Nederland - Kies voor kwaliteitsyoga
Een Gewaarschuwd Mens….

Een gewaarschuwd mens….

Op 1 april ontvingen wij van een van de leden onderstaand bericht over oplichting. 

Ik wil u via deze weg informeren over oplichters vermoedelijk uit Nigeria die zich nu ook richten op Yoga-scholen. Ik zelf ben kort geleden benaderd door een George Smith uit London die bij mij een serie lessen af wilde nemen voor zijn basketbal team. Inmiddels ben ik er achter dat dit niet OK is.

Wij waarschuwen jullie hiervoor. Ook onze voorzitter heeft een dergelijke ervaring. De manier van benaderen en de gevraagde dienst lijken allemaal heel bonafide en te kloppen, tot het moment dat er een betaling van je gevraagd wordt.

Helaas komt dit steeds vaker voor. Niet alleen deze vorm van oplichting. Zo werd onze secretaris onlangs benaderd door een man die graag wilde weten of hij yogalessen kon volgen met een knieblessure. Sandra de Jager: “Hij kon daarbij ook een foto sturen van zijn knie zodat ik kon beoordelen of het mogelijk was. Nu kan ik niets zien aan een foto, maar heb wel aanvullende vragen gesteld. Omdat hij zo bleef aandringen op het versturen van de foto, ben ik afgehaakt. Van andere docenten heb ik begrepen dat er een ander soort foto wordt verstuurd. Dit is op zich onschuldig, want het kost je alleen tijd, maar het is niet prettig om geconfronteerd te worden met iets dat je niet wilt zien.”

Ook zijn er andere vormen van oplichting of slimme bedrijfsvoering waar je als yogadocent voor benaderd kan worden. Zo komen er steeds meer bedrijven die klanten beloven, als jij je inschrijft op hun platform en een maandelijkse bijdrage betaalt voor deelname. Een deel van deze bedrijven werft actief door mail, waarin gouden bergen worden beloofd. Of je wordt telefonisch benaderd. Toch zijn er ook platforms waar je bij aan kunt sluiten en waar de klanten je inderdaad kunnen vinden. Een gouden tip hierin is om, voordat je besluit aan te sluiten of deel te nemen, de partij even via Google op te zoeken en de recensies te bekijken. Vaak weet je dan al voldoende.  

Geef een reactie

Back To Top

Send this to a friend