Europees Yoga Congres brengt yogi's samen in Zinal

Europees Yoga Congres brengt yogi's samen in Zinal

Het pittoreske bergdorpje Zinal in Zwitserland is binnenkort voor de vijftigste keer (!) het decor voor het Europese Yoga Congres, dat yogi's uit heel Europa samenbrengt. Het congres, georganiseerd door de European Yoga Union (EYU), is een vierdaagse bijeenkomst vol workshops, lezingen en praktijksessies, gericht op het bevorderen van de yogabeoefening en het delen van kennis.

 

Thema: Hridaya 

Het thema dit jaar is Hridaya, de weg van het hart. Het hart wordt beschouwd als de plaats waar iemands ātman rust. Hridaya yoga is dus de yoga van het spirituele hart. Het streeft ernaar het spirituele hart wakker te schudden en het pad naar bevrijding te onthullen. Hridaya yoga, als de weg van het hart, moedigt ons aan om de Ene in alle dingen te zien en alles in de Ene te zien. Het yogacongres van 2023 in Zinal zal dit begrip van Hridaya-yoga onderzoeken, waardoor de kunst gedijt, kalmeert en deelt. 

 

Twee eregasten

De twee eregasten zijn Ravi Ravindra en Dipa-Hélène Marinetti: 

 

  • Ravi Ravindra, over het thema 'The Heart and Purpose of Yoga', zal de leer van yoga bespreken, een wetenschap bij uitstek voor een radicale innerlijke transformatie van de zoeker die geroepen is om de relevante oefeningen te ondernemen met als uiteindelijk doel iemands eenheid te vinden met de Mysterieuze die de hele kosmos heeft geschapen.

  • Dipa-Hélène Marinetti zal de studie voorstellen van de tekst Pratyabhijñahṛdayam 'Het geheim van de herkenning van het hart', geschreven door Kṣemarāja, een synthese in 20 verzen van de metafysica van Kashmiri Shivaism, waarvoor het hart de plaats is van vereniging van Shiva - Shakti, de Allerhoogste Realiteit, waar de neerdaling van Bewustzijn – Energie in het universum, zijn afwijkende weerspiegeling, en hoe identiteit met de Allerhoogste te herwinnen, wordt beschreven door penetratie tot het diepe Hart.

 

Het Europees Yoga Congres is een belangrijke mijlpaal geworden in het bevorderen van de yogabeoefening in Europa en het vergroten van het bewustzijn rondom de voordelen van yoga voor de geest en het lichaam. Het evenement heeft niet alleen een platform geboden voor het delen van kennis, maar ook voor het inspireren van nieuwe generaties yogi's om de beoefening van yoga te omarmen en te verspreiden.

 

> Bekijk hier de festivalgids

 

Alle hotels en chalets in Zinal zijn klaar om yogi's te verwelkomen. Op de website kun je meer informatie vinden en een kamer reserveren voor jouw verblijf in Zinal tijdens het congres. Inschrijven voor eind juni kost € 295, na die datum betaal je € 330.
> Kijk hier voor registratie voor Zinal

> Ga naar europeanyoga.org/euyws/congress-in-zinal

 

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.