Informatie over Wet DBA

Informatie over Wet DBA

Yogadocenten werken regelmatig als zzp'er. Yogastudio's of andere organisaties die een yogadocent willen inhuren moeten dan samen met de yogadocent een overeenkomst maken en tekenen. Het doel van deze overeenkomst is dat beide partijen akkoord gaan met het feit dat er geen hiërarchische relatie is. Je laat dan zien, aan de belastingdienst, dat er geen sprake is van verkapt loondienst. De wet DBA is in 2016 ingevoerd. Er is niet op gehandhaafd omdat de wet onrust veroorzaakte. Er is nu, voor de regering, tijd om die onrust weg te nemen. De berichtgeving is nu dat er per 1 januari 2020 gehandhaafd wordt op de wet DBA. De kamer van koophandel geeft hele mooie en volledige informatie hierover. Ook vind je daar modelovereenkomsten. Vanuit de VYN zijn we op dit moment aan het verkennen wat er voor nodig is om een specifieke modelovereenkomst te maken voor yogadocenten. Als dat duidelijk is, dan gaan we die maken en goed laten keuren door de belastingdienst. Mocht je nu al meer willen weten over de wet DBA dan is de KvK een zeer goed adres hiervoor.

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.