Livestream: aanbieden petitie Tweede Kamer

Livestream: aanbieden petitie Tweede Kamer

Op dinsdag 18 mei om 13.00 uur zullen VYN bestuursvoorzitter Gerreke van den Bosch en VYN bestuurssecretaris Sandra de Jager de petitie ‘Haal yoga uit de lockdown’ digitaal aanbieden aan de Tweede Kamer onder voorzitterschap Fleur Agema (PVV). Je kunt dit volgen via een livestream

Met deze petitie, die door 15.483 mensen is ondertekend, wil de vereniging benadrukken dat het van groot belang is dat yogadocenten per direct aan de slag moeten. Uit onderzoek blijkt dat 1,6 miljoen Nederlanders yogalessen volgt. Hen is yoga het afgelopen jaar onthouden met gevolg dat broodnodige ontspanning wegviel en druk juist toenam. Yoga en meditatie helpt mensen zich beter te voelen.

De VYN vraagt ook aandacht voor een groot aantal yogadocenten die hun praktijk noodgedwongen moesten sluiten vanwege de coronamaatregelen. Velen onder hen kwamen niet in aanmerking voor een uitkering en worden op geen enkele wijze gecompenseerd voor verlies van werk en inkomen. Als beroepsvereniging komen wij op voor de belangen van erkende yogadocenten en werken we nauw samen met de Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN). 

Daarbij benadrukt de VYN dat yoga in deze situatie ten onrechte onder sport geschaard wordt. 

De petitie-aanbieding duurt 15 minuten en de VYN krijgt 5 minuten de tijd haar stelling te beargumenteren. We zijn benieuwd naar de reactie van de Tweede Kamer.

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.