Meditatieve waddentocht op 19 september

Meditatieve waddentocht op 19 september

Nu de zomer bijna voorbij is en eindelijk een fijn nieuw seizoen aanbreekt, kun je misschien nog een mooie avontuurlijke meditatieve ervaring gebruiken om ten volste van start te gaan.

 

Margriet van Kampen organiseert samen met Maarten, de schipper, een meditatieve Waddentocht op zondag 19 september.

Je kunt je opgeven via de website www.wazeezeilen.nl

“De meditatieve waddentocht is een droogvaltocht met de VD99 op het Wad waarbij we onze zintuigen, onze geest en ons hart bewust openstellen. Na ongeveer anderhalf uur varen gaan we voor anker op een afgelegen zandplaat. Dan laten we het wonder van de leeglopende zee zich voltrekken. De vogels komen steeds dichterbij en stukje bij beetje komt de plaat droog te vallen. Als het water ver genoeg gezakt is, gaan we de boot uit en waden een klein stukje door het resterende water om op ons dooie gemak dit adembenemend mooie landschap te ontdekken, vlak voor je voeten, op loopafstand en in de verte. Er blijkt van alles te leven. We kunnen mossels en kokkels verzamelen bij een mosselbank, een wandeling maken naar de duinen verderop. Maar je kunt ook in buurt van het schip blijven en de omgeving op je in laten werken. Als de vloed weer komt, gaan we terug aan boord voor een kop soep. Zodra er weer genoeg water is, zeilen we terug.” 

 

 

Tijdens de tocht zal Margriet van Kampen met eenvoudige bewustwordingsoefeningen ons helpen onze zintuigen te scherpen. En dan de rust, de energie en de schoonheid van die bijzondere omgeving te ervaren en te verinnerlijken.  

 

De meditatieve waddentocht duurt ongeveer negen uur en begint op verschillende tijden, afhankelijk van het getij. Startplaats is Esonstad, bij Oostmahorn, aan de westkant van het Lauwersmeer.

 

Kijk op www.wazeezeilen.nl voor een routebeschrijving en nadere informatie.

 

 

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.