Nieuw jaar, nieuwe kansen?

Nieuw jaar, nieuwe kansen?

2023 wordt het jaar van mogelijke nieuwe accreditaties bij de VYN. Dat maakte de Toelatingscommissie van de VYN bekend, het onderdeel van de vereniging dat zich bezighoudt met het aanbod en de kwaliteit van yoga-opleidingen en met het verbinden met de contacten met VYN-erkende opleidingen.

 

De afgelopen tijd was voor erkende yoga-opleidingen niet eenvoudig. We zien met tegenzin dat gerenommeerde opleidingen wegvallen (Yoga & Vedanta) of gaan wegvallen (NamoNamah, Saswitha). De snelle groei van 200 uursopleidingen tot yoga-instructeur door heel Nederland is daar onder andere debet aan. Gelukkig zijn er ook een heleboel mooie ontwikkelingen, die zetten we graag voor je op een rij: 

 

  • Intensieve Yoga Scholing, Samsara, Yoga Academie Nederland en YogaRoots Parkstad bieden hun studenten de mogelijkheid om na afronding van hun 200 uursopleiding door te stromen naar de verdieping van 500-uur om integraal yogadocent te worden.

  • NamoNamah rondt haar opleidingsactiviteiten eind 2023 af. De Toelatingscommissie gaat een oriënterend gesprek aan met Healthy Yoga, gevestigd in Groningen, omdat er zo in de noordelijke provincies geen VYN-erkende opleiding zal zijn. Een optie is dat Healthy Yoga, naast hun bijscholingsactiviteiten, in de toekomst initiële opleidingsactiviteiten gaan ontwikkelen.

  • Yogaya in Utrecht heeft interesse in accreditatie en heeft op eigen initiatief via het bestuur van de VYN contact gezocht met de Toetsingscommissie. Zij bieden een 500 uursopleiding aan en er vindt een oriënterend gesprek plaats. Mocht dit leiden tot een accreditatie-aanvraag dan publiceren we deze aanvraag in de nieuwsbrief.

  • You are the buddha biedt een 200 uursopleiding aan in Breda. Eigenaresse Marlies Tobias heeft een aanvraag ingediend om een erkenningsprocedure bij de VYN te starten. Bezwaren tegen deze aanvraag kunnen tot 1 februari 2023 worden ingediend bij toetsing@yoganederland.nl.

 

Daarnaast gaan de VYN en bovenstaande scholen dit jaar (nog meer) proberen samen te werken, o.a. op het gebied van PR/marketing. We gaan de erkende opleidingen meer promoten door bijvoorbeeld naar elkaars website te linken, samen te werken op advertentiegebied (in teksten naar elkaar verwijzen), en bij het schrijven van artikelen.

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.