skip to Main Content
Vereniging Yogadocenten Nederland - Kies voor kwaliteitsyoga
Reactie Tweede Kamer Op Brief Van De VYN

Reactie Tweede Kamer op brief van de VYN

De Tweede Kamer heeft gereageerd op onze brief van 14 januari 2021. Dit zijn de belangrijkste punten. 

Per 1 maart 2021 komt de nieuwe regeling TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten). Je kunt van deze regeling gebruik maken als je noodzakelijke kosten zoals woonkosten niet meer kunt betalen vanwege de maatregelen. Bij deze regeling wordt dus niet gekeken naar het inkomen van de partner maar naar jouw inkomen op dit moment, de hoogte van je woonkosten en je draagkracht. De regeling kan je aanvragen bij je gemeente.

LET OP, NIEUWE INFORMATIE: Gemeente kunnen bij de TONK regeling wel naar het inkomen van de partner kijken. Gemeenten zijn vrij om deze regeling naar eigen beleid in te voeren.

De SBI codes kan de Tweede Kamer op dit moment niet veranderen. De Vereniging Yogadocenten Nederland bekijkt welke volgende stappen gezet kunnen worden. 

De TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) wordt uitgebreid. Het vergoedingspercentage van de vaste lasten wordt verhoogd naar 85% voor ALLE ondernemers met een omzet verlies vanaf 30%. Het minimum subsidiebedrag wordt verdubbeld naar €1500 (vanaf het eerste kwartaal 2021) en de minimumdrempel van vaste lasten per kwartaal is verlaagd naar €1500. Op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl vind je een rekentool. Zelfstandige yogadocenten kunnen, als ze aan deze regels voldoen, de TVL aanvragen en voor starters komt er ook een nieuwe regeling die gebaseerd is op de TVL. Deze geldt voor starters die tussen 1 januari en 30 juni 2020 zijn begonnen. Dat moet in mei aan te vragen zijn. Starters die tussen 1 januari en 15 maart zijn begonnen komen voor de reguliere TVL in aanmerking in het eerste kwartaal van 2021.

Het verlaagde btw-tarief van 9% op online lessen blijft totdat de scholen weer open mogen.

De brief vertelt tot slot dat het urencriterium voor zelfstandigenaftrek is verruimd, de TOZO met terugwerkende kracht is aan te vragen en dat er versoepelde voorwaarden zijn in kredietregelingen.

Overzicht van alle financiële regelingen: 
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/overzicht-financiele-regelingen

Geef een reactie

Back To Top

Send this to a friend