skip to Main Content
Vereniging Yogadocenten Nederland - Kies voor kwaliteitsyoga

Spring op je mat! Lenteoffensief van VYN en VYSN

Zaterdag 20 maart 2021:
Spring op je mat! Een lenteoffensief van VYSN en VYN

Het is bijna lente. Zaterdag 20 maart is het zover. De lente staat symbool voor een nieuw begin, een frisse wind, nieuwe inzichten, reset, ‘de boel uitkloppen’ etc. Geen beter moment voor een gezamenlijk lenteoffensief van de Vereniging Yogadocenten Nederland en de Vereniging Yogascholen Nederland!

Lenteoffensief?

Nederland heeft het moeilijk. De coronacrisis trekt al een jaar een wissel op het mentale en fysieke welzijn van alle Nederlanders. Recent nog bleek uit een peiling van het Trimbos instituut dat veel mensen worstelen met psychische klachten, slaapproblemen hebben en vaker gevoelens van emotionele eenzaamheid ervaren.

Come in yoga. Yoga heeft niet alleen wetenschappelijk bewezen effect op het mentale en fysieke welbevinden van beoefenaars, yoga staat ook voor satsang, sangha, community, samen, verbinding.

We grijpen de start van de lente aan om vanuit een positieve boodschap voor het voetlicht te brengen hoe belangrijk het is dat yogascholen weer open gaan. 

 • We zijn er bij uitstek voor onze communities in de buurt (weinig verplaatsingen)
 • We zijn er klaar voor (goed protocol voor de hele yoga branche)
 • En kijken er naar uit deelnemers weer in persoon te mogen ontvangen
 • Daarom rollen we de rode loper/mat uit
 • Dat doen we door onze matten symbolisch uit te kloppen. Klop die dag letterlijk en figuurlijk het spinrag, sores en stof van het afgelopen jaar uit de (yoga)mat en rol een frisse mat/rode loper voor alle Nederlanders uit. 
 • Want wij zijn er voor jullie: Spring op je mat! Je Yogadocenten en -scholen zijn er klaar voor! 

Een impliciete boodschap (we willen open), aan de hand van een positief haakje. Waar we zo langzamerhand allemaal behoefte aan hebben.

Wat kan ik doen?

 • Maak een foto van je ‘uitklop-moment’/’Spring op je mat moment’, gooi die rode loper uit. Rol je yogamat letterlijk uit voor je deur! Frisse lucht en een nieuw begin! Laat zien dat je klaar bent voor de lente én dat je er nog steeds bent! En vraag ook je leden op hun beurt om mee te doen!
 • Deel je foto via je social media met de hashtags  #springopjemat #lenteoffensief #yogadoetietsmetje #yogascholenopen #hetislente #springopjemat #wijzijnervoorjullie #opdebresvoorminderstress #yogadocenten #yogascholennederland #yogascholenopen #hetkanveilig en tag en mention VYSN en VYN in je bericht, dan reposten we al die mooie plaatjes. 
 • Pers: Stuur de Free Publicity tekst naar je lokale huis-aan-huis blad en lokale en regionale media. Nodig ze uit om bij dit symbolische moment te zijn en gebruik dat meteen om je verhaal te vertellen. Waarom is het belangrijk dat je studio weer opengaat? Vertel ze het belang van yoga voor alle Nederlanders die al een jaar thuis zitten en het steeds moeilijker krijgen. Laat weten waarom yoga van steun kan zijn. En vertel over ons protocol en alles wat we eraan doen om op een veilige manier lessen aan te bieden. Organiseer een gezamenlijk persmoment met studio’s uit de buurt. Ook Algemeen Dagblad en Hart van NL hebben sterke regionale redacties, tip ze!

Wat doen VYSN en VYN?

 • Campagnebeeld: we hebben campagnebeelden en insta stories die je kunt gebruiken op je social media kanalen, op je website of waar je maar wilt. Bestanden zullen we op de Verenigings websites zetten om te downloaden.
 • Free Publicity tekst: We hebben alvast een panklaar bericht geschreven voor huis-aan-huis bladen en lokale en regionale media om te kunnen plaatsen. Er zit ook een mooie, rechtenvrije foto bij. Gebruik dit materiaal om je lokale media te attenderen! Hoe je dat doet kun je lezen in de te downloaden Free Publicity tekst op de websites.
 • Persbericht: We sturen een gezamenlijk persbericht uit naar landelijke media. Daarin vertellen we over Spring op je mat! En het belang van yoga voor het fysieke en mentale welzijn van Nederlanders. En dus ook het belang van snel weer open gaan! 
 • Collage: van alle beelden maken we een collage, die we ook weer kunnen verspreiden via al onze kanalen. 

Perscontact

Gerreke van den Bosch, voorzitter
redactie@yoganederland.nl
06 283 18 622

Beeld: Spring op je mat! Lenteoffensief van VYN en VYSN

Geef een reactie

Back To Top

Send this to a friend