STAP-Budget

STAP-Budget

 

Binnenkort komt het STAP-budget live. Het betreft onder andere gesubsidieerde opleidingen en ontwikkeladviestrajecten vanuit de overheid. Waar we eerder opleidingskosten konden opvoeren bij de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting, komt er nu een opleidingsbudget van 1000 euro per persoon per jaar beschikbaar, aan te vragen via het UWV bij erkende opleiders voor deze regeling.


We delen deze informatie graag met jullie omdat onder onze leden ook veel opleiders aanwezig zijn. De vraag is hoe je opleider voor dit STAP-budget kunt worden zodat jouw aanbod (deels) gefinancierd wordt vanuit de overheid voor je deelnemers.


Een scholingsactiviteit moet hiervoor worden geregistreerd in het STAP-scholingsregister. Om daarvoor in aanmerking te komen, heb je 1 van de 6 erkenningen nodig:

  • De opleider is erkend door het ministerie van OCW.
  • De opleider beschikt over het NRTO-keurmerk.
  • De opleider biedt opleidingen aan die leiden tot een door het NLQF ingeschaalde kwalificatie.
  • De opleider is erkend door een sector- en brancheorganisatie (pdf, versie 1.9).
  • De opleider is erkend door CEDEO (medio mei).
  • De opleider biedt opleidingen aan met CPION-erkenning (nader te bepalen)


De beschikbare subsidie wordt in delen en in tijdvakken verdeeld zodat niet alles direct verbruikt is en opleiders ook tijd hebben zich aan te melden en voor te bereiden. Omdat het een nieuwe regeling is, is ook nog niet alles helemaal duidelijk. Vanuit de VYN zullen we deze regeling en het proces goed blijven volgen en jullie op de hoogte houden. Veel informatie vind je bijvoorbeeld via de site www.stap-budget.nl

 

Vragen hierover kun je per email stellen aan de Commissie voor Bijscholen, Anja Wiersma: bestuurslidbij-scholen@yoganederland.nl

 

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.