Vacature: Voorzitter Vereniging Yogadocenten Nederland

Vacature: Voorzitter Vereniging Yogadocenten Nederland

 

Het voorzitterschap van de VYN is een dynamische functie. Bestuur en commissies zijn bezig met vernieuwing en willen hun passie en kennis met betrekking tot alle facetten van yoga nog meer uitdragen. Leidraad zijn de principes in onze statuten waarbij compassie en verbinding centraal staan. Ligt jouw hart bij de yoga en wil je actief deel uit maken van het bestuur? Dan is de rol van voorzitter een mooie uitdaging.

  

Functie omschrijving

 

Samen met de secretaris vormt de voorzitter het dagelijks bestuur van Vereniging Yogadocenten Nederland. Binnen het bestuur is de voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en daarmee voor de vereniging. De voorzitter leidt de bestuursvergaderingen en de Algemene Ledenvergadering en is samen met de secretaris verantwoordelijk voor de agenda, delegeert werkzaamheden naar de bestuursleden, neemt samen met de andere bestuursleden beslissingen en toetst deze aan het verenigingsbeleid. De voorzitter heeft affiniteit met yoga en is bekend met het yogalandschap. Hij of zij heeft een visie op de toekomst van de vereniging, heeft bestuurlijke ervaring en is in staat bestuurlijke besluiten om te zetten in adequate acties. De voorzitter vertegenwoordigt Vereniging Yogadocenten Nederland zowel in- als extern.

 

 

Taken Voorzitter

 

 • Aansturen en coördineren van het dagelijks en algemeen bestuur van de Vereniging.
 • Leiding geven aan en verantwoording afleggen over de vereniging aan de Algemene Ledenvergadering van de vereniging.
 • Bevorderen van de samenwerking met externe stakeholders zoals VYSN, VZN, ZZP NL, en EYU.
 • Meebepalen van het verenigingsbeleid en bewaken van de voortgang en kwaliteit van bestuurlijke onderwerpen zoals die zijn vastgelegd in het visiedocument van Verenging Yogadocenten Nederland
 • Vertegenwoordigen van de vereniging zowel intern als extern.
 • Zorgen voor de navolging en de opvolging van de Statuten, het Huishoudelijk reglement en de besluiten van het verenigingsbestuur.
 • Signaleren van problemen en oplossingen aandragen of deze beleggen bij het juiste bestuurslid.

 

 

Competenties

 

 • Goede communicatieve vaardigheden (goed kunnen spreken én kunnen luisteren).
 • Financieel inzicht en ervaring met besturen.
 • In staat zijn zowel intern als extern de vereniging te vertegenwoordigen en de visie van Vereniging Yogadocenten uit te dragen.
 • Flexibele instelling en stressbestendig.
 • Leiding kunnen geven en kunnen delegeren.
 • Conformeren aan het beleid en de visie van de vereniging.
 • Samen kunnen werken en kunnen verbinden; goede omgang met leden en vrijwilligers.

 

 

De voorzitter ontvangt voor zijn/haar werkzaamheden een bestuursvergoeding en kan te maken reis- en onkosten declareren. Reacties kunnen uiterlijk vóór 1 december a.s. gestuurd worden aan secretariaat@yoganederland.nl. De eerste gespreksronde vindt plaats in december, de tweede in januari, aanvaarding is in maart 2022 met een overdrachtsperiode van twee maanden met de huidige voorzitter.

 

 

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in de www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.