skip to Main Content
Vereniging Yogadocenten Nederland - Kies voor kwaliteitsyoga
Versoepelingen Vanaf 19 Mei: Tegenstrijdige Berichtgeving

Versoepelingen vanaf 19 mei: tegenstrijdige berichtgeving

Op 17 mei jl. werd bekend gemaakt dat de versoepelingen die zijn aangekondigd op de persconferentie van 11 mei kunnen doorgaan. Wat willen we graag weer fysiek aan de slag.

Tegenstrijdige informatie
Maar in onze voorbereiding op de update van vandaag stuitten we helaas op tegenstrijdige berichtgeving binnen de overheid zelf. Op de ene pagina wordt vermeld dat we binnen groepjes van maximaal twee personen mogen lesgeven. Op een andere pagina staat een tekst die ruimte biedt voor een andere interpretatie. Onderaan dit bericht vind je de links naar beide bronnen.*

Binnen yogales geven met 2 personen mag sowieso
Je mag vanaf woensdag 19 mei in ieder geval aan 2 personen lesgeven. De deelnemers moeten vooraf reserveren, zich registreren en de gezondheidscheck invullen. Op locatie moet men een mondkapje op totdat men op zijn of haar mat is. Dan mag het mondkapje af. Uiteraard moet 1,5 meter afstand gehouden worden en is voldoende ventilatie en handen desinfecteren belangrijk.

We werken aan duidelijkheid
We zijn nu bezig om een schriftelijke uitspraak van de Rijksoverheid te krijgen over de yogalessen. Maar dit kost tijd. Veel mensen hebben vragen en de reactietijden zijn soms lang. Ook zijn de antwoorden die we krijgen niet altijd zo duidelijk als we zouden willen. Daardoor kan het dus een paar dagen duren voordat we met uitsluitsel kunnen komen. We houden je op de hoogte van het laatste relevante nieuws.

Bronnen:
Tweede stappen openingsplan definitief
Plannen voor sporten binnen en buiten

* dit betreft de berichtgeving op het moment van schrijven, de teksten op de website van de Rijksoverheid worden regelmatig aangepast.

Geef een reactie

Back To Top

Send this to a friend