skip to Main Content
Vereniging Yogadocenten Nederland - Kies voor kwaliteitsyoga
Voorlopig Nog Geen Yogalessen

Voorlopig nog geen yogalessen

Zojuist (zaterdag, 1 mei ’21) kwam het nieuws naar buiten dat het kabinet nieuwe versoepelingen uitstelt vanwege de grote belasting van de ziekenhuizen op dit moment. Dit betekent dat ook yogadocenten vanaf 11 mei, zoals het oorspronkelijke routeboekje aangaf, nog geen groepslessen kunnen geven.

“Een bijzonder teleurstellend bericht”, vindt Gerreke van der Bosch, voorzitter van de VYN. “We hadden zó gehoopt vanaf 11 mei weer aan de slag te kunnen. Juist in deze tijd ervaren velen spanningen, angst en overprikkeling door hoge werkdruk, thuiswerk en eenzaamheid. Nu er al zo weinig mogelijkheden zijn voor ontspanning kan beoefening van yoga het welzijn van mensen verbeteren. De VYN gelooft in de heilzame kracht van yoga, voor lichaam en geest. Meer dan 1,6 miljoen Nederlanders volgen yogalessen en missen deze enorm. De vraag naar hulp bij meditatieoefeningen is groot.”

De VYN is van mening dat met inachtneming van de RIVM-maatregelen yogalessen veilig gegeven kunnen worden. De petitie ‘Haal yoga uit de lockdown’ is inmiddels door 15.326 mensen ondertekend. Komende week hoopt het VYN-bestuur deze te kunnen overhandigen aan de Tweede Kamer met de uitdrukkelijke boodschap yogalessen zo spoedig mogelijk uit de lockdown te halen. 

De gedachten van het bestuur van de VYN zijn niet alleen bij haar leden maar ook bij alle andere yogadocenten en -beoefenaars die al een jaar lang hun passie niet kunnen uitoefenen en financiële problemen ondervinden.

Geef een reactie

Back To Top

Send this to a friend