Yoga en BTW tarief

Yoga en BTW tarief

Dinsdag 18 overhandigden voorzitter Gerreke van den Bosch en secretaris Sandra de Jager digitaal de petitie ‘Haal yoga uit de Lockdown’ aan een delegatie van de Tweede Kamer. 

 

Naar aanleiding hiervan komen vragen binnen over de mogelijke consequenties van het benoemen van yoga als een op zichzelf staande bewegingsvorm in plaats van sport. Dit zou van invloed kunnen zijn op het lage BTW tarief.

 

Tijdens het aanbieden werd benoemd dat onder de huidige omstandigheden yoga niet te vergelijken is met een sport groepsles. Het is geen zware work-out en niet prestatie gericht. 
Wij hebben als bestuur de nadruk gelegd op yoga als onderdeel van een gezonde leefstijl, met beweging, ontspanning en bewustwording als pijlers. Zoals ook omschreven in de petitie die wij aanboden en die door de meesten van jullie ondertekend werd.  

 

Momenteel is er een kentering gaande vanuit politiek en zorgverzekeraars waarbij er meer aandacht komt voor een gezonde leefstijl.
Dit staat ook centraal bij VYN denktank ‘Yoga en preventie’. Wij zijn van mening dat een laag BTW tarief, of zelfs vrijstelling, past bij dienstverlening die gericht is een gezonde leefstijl en dat yoga daar een onderdeel van is. Over de mogelijkheden van een laag tarief of vrijstelling is al eerder contact  geweest met onze advocaat. Deze weg zullen wij vervolgen…

 

Bestuur VYN

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.