Zelfstandigen voelen zich niet gezien

Zelfstandigen voelen zich niet gezien

Ene gemeente is strenger dan andere bij steun

 

Bekijk/beluister het bericht/radio-interview via: BNR Nieuwsradio

 

Voorzitter Gerreke van den Bosch en bestuurssecretaris Sandra de Jager spraken vandaag naar aanleiding van de noodoproep van de VYN samen met Cristel van de Ven (VZN) met ambtenaren van RVO Nederland over de problemen die zelfstandige yogadocenten ervaren over onder andere de TVL-regeling. Onze boodschap  aan hen was: haal de vestigingsvereiste en minimale lastenvoorwaarde eraf. Het gesprek krijgt binnenkort een vervolg.

 

Voor zzp'ers zijn er tijdens de huidige harde lockdown geen speciale steunregelingen, zoals de eerdere Tozo (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers) en de Tonk (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kostenof). Ze zijn aangewezen op de bijstand voor zelfstandigen (Bbz), die vanwege corona versoepeld is. Maar volgens zzp'ers is de ene gemeente strenger dan de andere als het gaat om het geven van deze steun.

 

Zelfstandigen zijn momenteel dus aangewezen op een versoepelde bbz. Maar volgens Van de Ven pakken gemeenten dat verschillend aan. 'Bij de versoepelde bbz-regeling hoort geen vermogenstoets, maar er zijn op dit moment gemeenten die dat alsnog doen.' Met die toets wordt gekeken of een zelfstandigen te veel vermogen heeft om voor de regeling in aanmerking te komen. Een andere doorn in Van de Ven d'r oog is de levensvatbaarheidstoets. Daarmee wordt gekeken of een bedrijf levensvatbaar is. 'Er zijn zelfstandigen die het na een zware periode nét aan redden om te blijven bestaan. Zij kloppen in nood aan bij de gemeente en krijgen vervolgens geen steun, omdat zij het moeilijk hebben.'

 

Ons bestuurslid Dorien Pool was op 22 december ook te gast bij BNR Nieuwsradio. Beluister haar verhaal via VYN's Facebook

 

 

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.