skip to Main Content
Vereniging Yogadocenten Nederland - Kies voor kwaliteitsyoga
Ziener Thuis In Zichzelf

Ziener thuis in zichzelf

door: Gerreke van den Bosch, voorzitter VYN

We mogen weer lesgeven heerlijk! 
Niet alleen yoga doen maar ook de contacten zijn belangrijk. Dat hebben we als yogadocent ontbeerd, contacten met cursisten en collegae. Gelukkig hebben we toch nog wat aan deskundigheidsbevordering kunnen doen tijdens het eerste digitale congres en ook collega’s kunnen spreken. Maar dat weegt natuurlijk niet op tegen face to face contact en live yoga.

Voor het eerst nam ik zaterdag 29 mei in Rotterdam deel aan de ‘Masterclass’ die volgens Trude Matla al ‘eeuwen’ niet bij elkaar geweest en zo voelde het ook. Onder een stralend zonnetje steeg het kwik naar 20 graden de les en het gezelschap in het Kralinger Park Pietje Bell voelde als een warm bad.

Bij toerbeurt verzorgen de leden van deze zeldzame intervisie groep een yogales. Dit keer was de eer aan Nastaran Vahid. Thema was Corona en de invloed op ons leven. Frank Wissink zocht er een passende sutra bij. Pietje Bell ligt naast begraafplaats Kralingen. Dat past wel bij de yoga want veel sadhus mediteerden op crematievelden omdat het symbool staat voor vergankelijkheid en het past natuurlijk ook bij het thema. 

De sutra die Frank koos was van Patanjali naar de vertaling van Ma Tri. Congresgangers zullen zich Ma Tri ongetwijfeld nog herinneren. 

1.4 Op andere momenten , wanneer de Ziener niet in Zelfrealisatie rust, lijkt de Ziener de vorm aan te nemen van de bewegingen van het veld van de mind en trekt het de identiteit van die gedachtenpatronen aan. 

Hier werden later de 5 gedachtenpatronen aan gekoppeld. Interessant en prikkelend, net als de yogales.

Het was fijn om weer thuis te komen bij mezelf na de Coronagekte die over me heensloeg het afgelopen jaar. Wat een verademing. Het bevestigde voor mij ook het belang van Intervisie groepen. Hier willen we de komende tijd aandacht aan besteden. We willen in elke provincie een groep opzetten. 
Interesse? Stuur mij een mail: redactie@yoganederland.nl

Fijne start van de lessen!

Met een zonnegroet,
Gerreke van den Bosch
voorzitter

Geef een reactie

Back To Top

Send this to a friend