Zinal 2022 "Heerlijke week yoga bij de EUY"

Zinal 2022 "Heerlijke week yoga bij de EUY"

Dorien Pool bezocht het 49ste Europese Yoga Congress in Zinal deze zomer en deelt haar ervaringen.

 

"Na twee jaar kan het eindelijk weer!", dat is de meest gehoorde opmerking in Zinal.


Verwelkomd door de met sneeuw bedekte bergtoppen was het weer als vanouds. Na een teug frisse berglucht, het skidorp ligt op 1675 meter, schreef ik me in voor diverse workshops op de vijf verschillende locaties in het dorp. Op de openingsavond op zondag werden alle leraren aan ons voorgesteld. De Belgische yogalerares Linda Brys werd per abuis als Nederlandse aangekondigd, de inbreng van de Nederlandstaligen docenten was minder dan vorige jaren, namelijk één. De avond werd afgesloten door Naren en Sarada met lekkere (dans)muziek.

 

Heerlijk om maandagochtend vroeg iedereen weer met een matje onder de arm door het dorp te zien lopen naar de  ‘morning practice’.  Zelf volgde ik de lessen van Diana Gladka uit Oekraïne, die met gerichte strek- en rekoefeningen en veel pranayama je de dag wakker liet beginnen. Na een ontbijt naar de eregast van dit jaar, swami Purnananda voor een vaak interactieve lezing met humor en wijsheid over het thema van dit jaar Viveka, ’the art of seeing beyond appearances.’

 

In de middag ben ik naar Atul Mulji, een Indiase yogaleraar uit Portugal gegaan waar we zelfs buiten stevige oefeningen hebben kunnen doen afgewisseld met fijne ontspanningsoefeningen. Dinsdagavond stond ik als VYN-afgevaardigde naast de stichting Yoga en Vedanta en de Belgische Yogafederatie op de presentatieavond van alle yogaverenigingen.

 

Kortom het was weer een heerlijke week met yoga, lezingen en uitwisseling met yogacollega’s uit heel Europa. Volgend jaar, de 50e keer, is het thema Hidraya, the way of the heart.  Misschien tot ziens volgend jaar aldaar?

 

Namaste,

 

Dorien Pool

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.