Zinal 2022, de 49ste editie van het Europese Yogacongres

Zinal 2022, de 49ste editie van het Europese Yogacongres

De 49ste editie van het European Yoga Congress 'ZINAL2022' vindt plaats van 21 tot 26 augustus in Zinal, Zwitserland. Het congres wordt georganiseerd door de Europese Yoga Unie. Eregast is Swami Purnananda.

 

Meer informatie vind je op: ZINAL2022. Hier lees je meer over de speciale gasten

 

Thema

Het thema van het congres is: 'Viveka, the art of seeing beyond appearances'. 

Volgens de Yoga Sūtra is het keerpunt van het yogaproces de komst van onderscheidingsvermogen. Onderscheid maken tussen wat echt zelf is en wat niet.

 

Ik ben niet (alleen) dit lichaam, ik ben niet deze gedachte, ik ben niet dit gevoel en ik ben ook niet deze waarneming. Ik ben niet (alleen) de ervaringen die het leven mij biedt, prettig of onaangenaam. Ik ben dat die elk van deze ervaringen 'ziet'. Het subject kan niet worden gezien, anders zou het een object zijn. Ik verwar mezelf voortdurend met een vals subject "ik" dat de geleefde ervaring scheidt in: ik de waarnemer en het waargenomen ding... Vandaar de gevoelens van scheiding en de conflicten die eruit voortvloeien. Het bewijs hiervan is dat 'ik' deel uitmaakt van de geleefde ervaring, in de vorm van herinneringen, beelden en conditionering.

 

De Yoga Sūtra stelt dat een enthousiaste en aanhoudende verkenning van de acht ledematen van yoga (Yama, Niyama, Āsana, Prāṇāyāma, Pratyāhāra, Dhāraṇā, Dhyāna, Samādhi) dit fundamentele vermogen zal voortbrengen en ontwikkelen. Dat wat ziet, in de woorden van de Bhagavad Gītā, kan niet worden verbrand, nat gemaakt worden of gedood... Zodra iemand zich bewust is geworden van de repetitieve en cyclische aard van de gebeurtenissen in het leven en hun reacties, proberen ze van ganser harte deze cycli te doorbreken en op weg te gaan naar gezondheid, vreugde, gelukzaligheid en vervulling.

 

 

 

 

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.