Chronisch vermoeidheidssyndroom

Chronisch vermoeidheidssyndroom

Startdatum: 10-12-2021

Einddatum: 10-12-2021

: 2 punten

Dit veelvoorkomend syndroom zien we bij onder andere bij postvirale ziektes, zoals Long Covid, ziekte van Lyme, Pfeiffer, legionella, Q-koorts en ME. Mensen ervaren een slopende vermoeidheid, waarbij artsen geen medische oorzaak kunnen vinden. Ook is er geen effectieve behandeling.

 

Duidelijk mag zijn dat ook Danielle Bersma (fysiotherapeut en yogadocent) geen antwoord en/of behandeling heeft bij de complexe processen die bij dit syndroom een rol spelen. Maar yoga is helend. Het bevordert vitaliteit en innerlijke rust. In deze workshop kijkt zij naar lichamelijk factoren die van belang zijn en de invloed van je ‘mind’. Welke yoga-oefeningen kunnen het welbevinden van deze mensen verbeteren?

 

Danielle legt kort het energieverbruik uit (aërobe en anaërobe dissimilatie) en kijkt naar hoe yoga bij kan dragen aan een goede balans en juist  energie verbruik, zodat mensen zich door yoga energieker voelen. Ook maakt ze een uitstap naar de relatie hart – diafragma (hartcoherentie).

 

 

 


Docenten: Danielle Bersma
Organisatie: Samsara Yoga Opleiding
Locatie: Online
Kosten inclusief BTW: € 45
VYN Erkenning: 2 bijscholingspunten
Datum: 10-12-2021
Start/Eindtijd: 14:30 - 17:00

Info: danielle@samsara.nl
Website: Klik hierGerelateerde lessen

Yoga Nidra Teacher Training Nederland 2022

Deze gestructureerde specialisatie traint yogadocenten om de diepe ontspanningsmethode van Yoga Nidra volgens het Satyananda yogasysteem op een veilige en...

Lees meer

Restorative Yoga Basis & Verdieping

 

Er is steeds meer behoefte aan rust in onze maatschappij. Begeleid je cursisten naar ontspanning en werkelijk herstel van stress...

Lees meer

Yoga voor fysiek beperkten/chronisch zieken

In deze specialisatie leer je als yogadocent hoe je yoga kunt inpassen voor mensen met een fysieke beperking, waarin alle...

Lees meer

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in de www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar support@yoganederland.nl.

Let op, uw tijdelijke wachtwoord is VYN (met je lidcode) + postcode(getallen).
Voorbeeld: VYN1234/VYN12341234

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.