Diafragmale adem bij Long Covid | Theorie en praktijk

Diafragmale adem bij Long Covid | Theorie en praktijk

Startdatum: 26-11-2021

Einddatum: 26-11-2021

: 2 punten

Hoe en waarom hebben goed uitgevoerde pranayama’s een helend effect bij onder andere Long Covid?

 

In deze ervaringsgerichte workshop neemt Danielle Bersma (fysiotherapeut en yogadocent) je mee in de wondere wereld van de neurologische relaties van het diafragma (middenrif). De zenuw die het diafragma aanstuurt (n. phrenicus) maakt onderweg naar het diafragma heel interessante verbindingen Wanneer het diafragma onvoldoende functioneert, ontstaan naast kortademigheid en benauwdheid ook andere klachten.

 

Uit een studie van Amsterdam UMC blijkt dat het coronavirus het diafragma beschadigt. Er ontstaan ontstekingsreacties en bindweefselvorming in deze belangrijke ademspier. Een juiste training van het diafragma kan bijdragen tot beter ademen en vermindering van de klachten.

 

Danielle geeft praktische oefeningen, die zij theoretisch onderbouwt. Je krijgt een hand-out van de theorie en de oefeningen.

 

 


Docenten: Danielle Bersma
Organisatie: Samsara Yoga Opleiding
Locatie: Online
Kosten inclusief BTW: € 45
VYN Erkenning: 2 bijscholingspunten
Datum: 26-11-2021
Start/Eindtijd: 14:30 - 17:00

Info: danielle@samsara.nl
Website: Klik hierGerelateerde lessen

Yoga Nidra Teacher Training Nederland 2022

Deze gestructureerde specialisatie traint yogadocenten om de diepe ontspanningsmethode van Yoga Nidra volgens het Satyananda yogasysteem op een veilige en...

Lees meer

Restorative Yoga Basis & Verdieping

 

Er is steeds meer behoefte aan rust in onze maatschappij. Begeleid je cursisten naar ontspanning en werkelijk herstel van stress...

Lees meer

Yoga voor fysiek beperkten/chronisch zieken

In deze specialisatie leer je als yogadocent hoe je yoga kunt inpassen voor mensen met een fysieke beperking, waarin alle...

Lees meer

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in de www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar support@yoganederland.nl.

Let op, uw tijdelijke wachtwoord is VYN (met je lidcode) + postcode(getallen).
Voorbeeld: VYN1234/VYN12341234

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.