Stress in het brein en de invloed van Yoga en Meditatie | Yoga Anne

Stress in het brein en de invloed van Yoga en Meditatie | Yoga Anne

Startdatum: 10-09-2022

Einddatum: 10-09-2022

: 4 punten

In deze ééndaagse bijscholing staat de toegankelijke en praktische belichting van stress en stressregulering en de gunstige invloed van yoga en meditatie centraal.

 

Het ervaren van stress en het willen verminderen daarvan om meer rust, ruimte en ontspanning te vinden in deze zo prikkelrijke samenleving, is een veel gehoorde reden van cursisten om yoga te gaan volgen.

In deze bijscholing wordt duidelijk hoe het stress systeem werkt, waarom yoga en meditatie zo’n krachtige werking hebben en wat de effecten op ons functioneren zijn. Deze kennis kan breed ingezet worden. Bijvoorbeeld voor individuele lessen, of coaching voor cursisten met een specifieke vraag,  maar ook als achtergrond en verrijking in het geven van reguliere groepslessen.

 

Wat komt aan bod: 

  • de uiteenlopende vormen en uitingen van stress
  • de hersenveranderingen die met oplopende stress samenhangen, zowel incidentele als langdurige stress.
  • de fysieke veranderingen die met stress samenhangen
  • de invloed van yoga en meditatie: welke veranderingen ontstaan er  in het brein en in het lichaam door yoga en meditatie? En welk effect hebben deze veranderingen op onze stressreactie? (Dat splitsen we uit: we belichten het effect van de adem, van bewegen, van met aandacht bewegen en het trainen van de aandacht).
  • Hoe komt het dat bepaalde aspecten zoals veerkracht, stemming en creativiteit versterkt worden door het beoefenen van yoga en meditatie?

 

Duidelijk wordt waarom er door yoga en meditatie een sneller herstel is van stress, belangrijke aanjagers van stress verminderen en onze reactie op stress in positieve zin verandert. Even belangrijk is het preventieve effect van yoga en meditatie op langdurige ontregeling door stress.  


Dat yoga en meditatie van invloed zijn op het stress systeem is een gegeven, maar de inzichten vragen om verdieping en praktische vertaling naar de praktijk. Dat is wat wij bieden in deze bijscholing. Interactie is hierin een belangrijk onderdeel.
De samenwerking tussen de docenten maakt dat er een mooie combinatie is van verdiepende inzichten die de praktijk van yoga en meditatie verrijken.  


Schermafbeelding-2022-08-13-om-10-v2.58.47.png

Docenten: Anne van Dam en Hans van Dam
Organisatie: Yoga Leusden Anne
Locatie: Leusden-Zuid
Kosten exclusief BTW: € 75
VYN Erkenning: 4 bijscholingspunten
Datum: 10-09-2022
Start/Eindtijd: 10:30 - 15:00
Telefoon: 06-23893109
Info: anne-yoga@hotmail.com
Website: Klik hierLog in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in de www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar support@yoganederland.nl.

Let op, uw tijdelijke wachtwoord is VYN (met je lidcode) + postcode(getallen).
Voorbeeld: VYN1234/VYN12341234

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.