skip to Main Content
Vereniging Yogadocenten Nederland - Kies voor kwaliteitsyoga

Yoga voor fysiek beperkten / chronisch zieken

Yoga voor fysiek beperkten / chronisch zieken

• start 9 september 2017

Yoga is een mooie vorm van bewegen voor mensen met een fysieke beperking. Wij als valide mensen kunnen overal yoga volgen, maar hoe is dit eigenlijk voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte? Er worden uiteenlopende aandoeningen behandeld zoals van mensen met een zware handicap die afhankelijk zijn van een rolstoel en nauwelijks in staat zijn tot fysiek bewegen, tot mensen die wel fysiek kunnen bewegen maar wel aanpassingen nodig hebben. Vaak leiden deze mensen een bestaan waar bewegen, zoals o.a. lopen of fietsen niet meer mogelijk is. De ervaring leert dat zij na een yogales meer energie hebben, dit draagt bij aan de verbetering van hun kwaliteit van leven.

Na een succesvolle eerste bijscholing in deze specialisatie, volgt de tweede bijscholing en die zal beginnen in September van dit jaar. In deze specialisatie wordt aandacht geschonken aan ademhaling en bewegen, concentratie en aangepaste oefeningen. Een verpleegkundige zal een les ondersteunen om meer inzicht te geven in wat een lichamelijk beperking voorstelt en/of inhoud. Lesmateriaal wordt verstrekt in de vorm van een multomap.

Handige informatie

Wie: Henny Hollander
Waar: De Poort Moesstraat 20 9717 JW Groningen
Wanneer: Zaterdagen van 10.00 – 16.15 uur: 9 en 23 september, 7 oktober, 11 en 25 november, 9 december 2017, 13 en 27 januari 2018.
Kosten: Inschrijfgeld € 40,00, Lesgeld € 840,00. Incl. Lesmateriaal, lunch, thee, koffie en water.

Bijscholingspunten VYN: 40

Meer informatie

Annulering 1 maand voor de eerste cursusdag wordt 50% van het cursusgeld terugbetaald. Annulering binnen 1 maand voor eerste cursusdag 0% restitutie.

Hennyo@home.nl, www.HennYoga.nl, 050-5270664 / 06-13977889

Back To Top

Send this to a friend