Yoga onderzoek in Nederland

Yoga onderzoek in Nederland

Steeds vaker komen er vragen binnen vanuit de pers, maar ook vanuit leden en andere belangstellenden naar cijfers. Hoeveel mensen doen er in mijn provincie aan yoga? Hoeveel concurrenten heb ik dan eigenlijk? Hoe staat het met de groei van yoga in Nederland? Welke soorten yoga zijn het meest populair?

Hoog tijd dus voor een grootschalig onderzoek naar yoga in Nederland om deze vragen beter te kunnen beantwoorden. Voor dit onderzoek onder Nederlanders zijn we onder andere een samenwerking aangegaan met het Yoga Magazine.

Maar ook zijn er vragen als wie is de Nederlandse yogadocent? Wat voor aanbod heeft hij/zij? Is er rond te komen van het lesgeven van yoga? En is het voor yogadocenten ondernemerschap of een bijbaan? Het vervolgonderzoek onder yogadocenten en yogastudio’s is door de VYN uitgevoerd en beantwoordt vele van deze vragen.

 

 

De resultaten

De resultaten van het onderzoek kun je hieronder lezen. We hebben uit het onderzoek onder yogadocenten nog meer informatie gekregen over kwaliteit en beleving hiervan. Hier zijn we nog naar aan het kijken of daar een vervolg aan gegeven moet worden of dat de resultaten zo al te gebruiken zijn.

 

Wel hebben we alvast gekeken naar gegevens van VYN leden en wat hierover te zeggen valt. Dit kun je bekijken in de infographic: Jaaroverzicht ledenaantal VYN 2016.

Resultaten yogaonderzoek (Docenten)

Resultaten yogaonderzoek (yogabeoefenaars)

Resultaten yogaonderzoek onder Nederlanders en yogabeoefenaars (in samenwerking met Yoga Magazine)

 

 

 

 

Resultaten in artikel Yoga Nieuwsbrief VYN december 2016
Resultaten in artikel Yoga Magazine december 2016
Resultaten in infographic

Contact

Voor meer informatie:
pr@yoganederland.nl

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.