skip to Main Content
Vereniging Yogadocenten Nederland - Kies voor kwaliteitsyoga

Yoga onderzoek in Nederland

Steeds vaker komen er vragen binnen vanuit de pers, maar ook vanuit leden en andere belangstellenden naar cijfers. Hoeveel mensen doen er in mijn provincie aan yoga? Hoeveel concurrenten heb ik dan eigenlijk? Hoe staat het met de groei van yoga in Nederland? Welke soorten yoga zijn het meest populair?

Hoog tijd dus voor een grootschalig onderzoek naar yoga in Nederland om deze vragen beter te kunnen beantwoorden. Voor dit onderzoek onder Nederlanders zijn we onder andere een samenwerking aangegaan met het Yoga Magazine.

Maar ook vragen als wie is de Nederlandse yogadocent? Wat voor aanbod hebben ze? Is er rond te komen van het lesgeven van yoga? En is het voor yogadocenten ondernemerschap of een bijbaan? Het vervolgonderzoek onder yogadocenten en yogastudio’s is door de VYN uitgevoerd en beantwoord vele van deze vragen.

De resultaten

De resultaten van het onderzoek kan je hieronder lezen. We hebben uit het onderzoek onder yogadocenten nog meer informatie gekregen over kwaliteit en beleving hiervan. Hier zijn we nog naar aan het kijken of daar een vervolg aan gegeven moet worden of dat de resultaten zo al te gebruiken zijn.

Wel hebben we alvast gekeken naar gegevens van VYN leden en wat hierover te zeggen valt. Dit kun je bekijken in de infographic: Jaaroverzicht ledenaantal VYN 2016.

VYN Yogaonderzoek infographic1

Resultaten yogaonderzoek onder Nederlanders en yogabeoefenaars
(in samenwerking met Yoga Magazine)

Resultaten in artikel Yoga Nieuwsbrief VYN december 2016
Resultaten in artikel Yoga Magazine december 2016
Resultaten in infographic

Contact

Voor meer informatie:
Yvette Meinema
06 1826 8590
pr@yoganederland.nl

Back To Top

Send this to a friend