Kies één van de vakjes hierboven of je als lid of als gast komt.

Als gast kun je meteen je gegevens invullen. Ben je lid, vul dan je VYN nummer in, mocht je je nummer niet weten vul dan 1111 in. Klik op Check. (De tekst moet nu veranderen in Welkom (uitloggen))
Mocht je een verkeerd nummer ingevuld hebben, probeer het dan opnieuw, of vul 1111 in met een klik op 'Check'. Daarna kan je hiernaast je gegevens invullen.

De inschrijvingen voor het yogafestival 2024 lopen van 16 maart tot en met 12 mei.
Betaling gaat via de site met iDeal, gelijk met de inschrijving.
Deelname is op volgorde van binnenkomst. Het aantal beschikbare plekken in de workshop kun je op de inschrijfpagina zien.
De factuur ontvang je later via de mail wanneer de inschrijving gesloten is en het certificaat van deelname na het festival, ook via de mail.

Mocht je niet beschikken over internetbankieren, neem dan contact op met festival@yoganederland.nl

Naam

Adres

Vrijdag 24 mei

Zaterdag 25 mei

Een overnachting bij deelname aan het festival kost €60,-. Dit is inclusief ontbijt.

 

Wil je een kamer delen met een andere deelnemer aan het festival, betaal je ieder €45,-. Je moet wel aangeven met wie je de kamer gaat delen.

Neem je een partner mee die niet mee doet met het festival dan kost de overnachting voor jullie samen €181. Dit is inclusief 1x ontbijt, 2x lunch, 1x diner en toeristenbelasting voor je partner.

Kamer delen met:

0

Totaal Bedrag:

0

Vorige

Programma vrijdag 24 mei 2024.

11:00 - 13:00 Ochtend workshops

 • ?
  X

  Laat je meevoeren met de sprankelende energie van Yoga tijdens onze workshop dynamische yoga met vloeiende bewegingen, ademtechnieken en meditatie. Onder begeleiding van de bekende en ervaren yogadocente Tonnie Goes dompelen deelnemers zich onder in verkwikkende houdingen die de flexibiliteit vergroten, kracht opbouwen en stress verminderen. De workshop richt zich op het ontdekken van wat Power en Vinyasa Yoga voor je kunnen betekenen op het gebied van kracht en flexibiliteit.


  Tonnie: “Met nadruk op bewuste adem en het verkennen van de eigen grenzen, ervaar je als deelnemer een diepe verbinding tussen lichaam en geest. Ontdek de flow en meditatie van power vinyasa yoga en laat de sprankelende energie je leiden naar een staat van innerlijke rust, kracht en vitaliteit.”

 • ?
  X

  Transformeer je yogabeoefening in een meditatieve reis. Ontdek diepe verbinding met je energiecentra en omarm een nieuwe dimensie van sereniteit in je yogapraktijk.

  Chakra yoga omvat zowel hatha- als yin yogahoudingen en legt de focus op je energiecentra. Dit creëert een verhoogde bewustwording, nodigt uit tot zelfreflectie en traint je in het helder waarnemen van energie. Het beoefenen van houdingen wordt een meditatieve ervaring, waarin de vredige sfeer van Zijn voelbaar is.

  Marloes: “Chakra yoga kan blokkades laten oplossen, energiestromen herstellen en emotionele spanningen loslaten. Hierdoor ontstaat ruimte om oude patronen te doorbreken en transformatie te omarmen. Laat je levensenergie weer vrij stromen en geniet van de herstelde balans, een gevoel van welzijn, vitaliteit en hernieuwde sprankeling! Vang een glimp op van het systeem van Anodea Judith tijdens deze workshop en/of ontdek diverse chakra systemen in mijn uitgebreide chakra yoga opleiding. Yoga verruimt je blik en maakt de wereld mooi.”

 • ?
  X

  Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga met haar rustige bewegingsvorm. Het is voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Het enige wat je nodig hebt, is een stoel. Paula leert je bekende asana’s en oefeningen uit te voeren met behulp van de stoel. Zo ervaar je dat stoelyoga een waardevolle aanvulling is op de reguliere yoga en zeker van toegevoegde waarde. Als yogadocent kun je zelf ook tot op hoge leeftijd les blijven geven met stoelyoga.

  Paula: “Als iedere yogadocent één uurtje stoelyoga in de week zou aanbieden kunnen we met elkaar echt iedereen de weldaad en sprankelende energie van yoga laten ervaren. Samen maken we het verschil!”

 • ?
  X

  Acroyoga is een veelzijdige combinatie van partneracrobatiek en yoga, met elementen van Thaise massage. De actieve vorm van acroyoga bestaat uit statische houdingen en dynamischer flows, in een samenspel tussen een flyer die de houdingen uitvoert en een liggende base die de flyer draagt en begeleidt. Vertrouwen in jezelf en elkaar, verbinding maken en samenwerken zijn hierbij belangrijk, en tegelijkertijd werk je op een speelse manier aan balans, flexibiliteit en kracht. Therapeutic flying is een vorm van acroyoga, gericht op het stretchen, masseren en therapeutisch aanraken van de flyer. De base ondersteunt voornamelijk met de benen, en heeft zo de handen vrij om de passieve, ontspannen flyer deze ultieme ervaring te geven.

  Marc: “In de workshop werken we in viertallen, zodat er naast de actieve base en flyer ook spotters (vangers) zijn. Veiligheid en comfortabele aanraking zijn belangrijke aandachtspunten. We richten ons op enkele eenvoudige houdingen en flows, en sluiten af met een korte introductie therapeutic flying.”

 • U bent vergeten een keuze te maken!

15:30 - 17:30 Middag workshops

 • ?
  X

  De workshop start met een geleide meditatie en vervolgt met een combinatie van lichte oefeningen en ademtechnieken. Doel is je bewust maken van spanningen die ongemerkt bezit van je nemen. De kwaliteit van onze nachtrust wordt in hoge mate bepaald door de wijze waarop wij ons door het dagelijks leven bewegen en ons voorbereiden op de slaap. Een ‘helende slaap’ die ons moet verfrissen en verjongen, zodat wij met een uitgerust lichaam, een heldere geest en een licht gemoed een nieuwe dag tegemoet kunnen treden en met vreugde kunnen omarmen.

  Martyn: “We bespreken de dagelijkse aandacht en zorg voor de bewustzijnsinhouden, gesymboliseerd door de Chakra's in samenhang met de begrippen Dharma en Karma. Basis is de Yoga traditie en de Vedanta.”

 • ?
  X

  Rita en Hans laten je een hele reis op de yogamat ervaren in deze twee uur durende Yin-Yang les met soundhealing.
  Een reis die start bij een klein en breekbaar lotuszaadje en die je vervolgens leidt naar een prachtige en gracieuze lotusbloem. We starten de les met een meditatie en geleide visualisatie, gevolgd door zachte yin-yogahoudingen met opbouw tot een sprankelende flow van actieve houdingen. Gedurende de les word je uitgenodigd om de aandacht naar binnen te keren, je diepste kern te verkennen en de schoonheid en puurheid van de lotusbloem te bewonderen. We sluiten af met een langere soundhealing-sessie, waarbij diverse klankschalen en andere instrumenten bespeeld worden.

 • ?
  X

  Liesbeth neemt je in deze twee uur durende workshop mee in de wijsheid van de Gita en leert je hoe je dit kunt toepassen in het dagelijks leven. De les bestaat uit: Satsang over Yoga filosofie, overpeinzen en ervaren. Tijd voor bezinning.

  Liesbeth: “De Bhagavad Gita is het boek van bezinning. Prachtige bloemlezingen staan hierin beschreven om je te helpen op het pad van yoga. Ontwikkel of verdiep je eigen beoefening met kennis over de achtergrond en filosofie van yoga. Ik leerde in 2009 van mijn leraar Narvada Puri (Mataji) hoe ik de teksten in het Sanskriet moest zingen, daarbij kreeg ik veel uitleg over de betekenis. Vanaf dat moment ontstond mijn liefde voor dit mooie geschrift waarin je alle antwoorden op levensvragen vindt.”

 • ?
  X

  Wat is er sprankelender dan een lach? Van lachen word je vrolijk en je energie gaat stromen. Je ervaart dat je leeft en je leven voelt een stuk lichter. Verder is lachen gezond. Als je lacht, worden de stresshormonen verlaagd. Ook maakt het lichaam natuurlijke antidepressiva, pijnreducerende en lust verhogende stoffen aan. Lachen stimuleert je immuunsysteem en verbetert je conditie.

  Conchita: “Een minuut lachen staat gelijk aan 10 minuten zware workout! Zelfs wanneer je ‘nep lacht’ doen de toch ontstane hormonen hun positieve werk. Lachen is gemakkelijker dan mediteren (bij beginners), omdat men door te lachen vanzelf al vele omgevingsfactoren uitsluit. En lachen verbindt. Welkom dus bij de workshop lachyoga, waar we behalve veel lachoefeningen ook ademhalingsoefeningen en lachmeditatie zullen doen!
  In deze workshop kan je van extravert naar introvert gaan en van beide uitersten genieten. Ik kijk er naar uit dit met jullie te beleven. Jullie ook?”

 • U bent vergeten een keuze te maken!

20:00 - 21:30 Avondprogramma

 • ?
  X

  Een ligconcert met een handpan en andere klanken belooft een betoverende en ontspannende ervaring. Terwijl je comfortabel ligt, omringd door een serene sfeer, brengen de melodieën van de handpan een rustgevende cadans die stress en zorgen wegspoelt. Andere geluiden, zoals klankschalen en natuurlijke elementen, weven een magisch tapijt van klank dat diepe ontspanning bevordert. Met gesloten ogen en kalme ademhaling laat je je gedachten vervagen en word je meegesleept in een innerlijke reis van sereniteit. Het ligconcert biedt een kostbare kans om te herstellen en vernieuwde kracht en helderheid te vinden, een moment van pure ontspanning en dromerigheid.

 • ?
  X

  Gauranga: “In deze workshop neem ik je graag mee op een reis langs vedische, tantrische en bhaktimantra’s. We gaan ze samen zingen, chanten en reciteren. Daarbij begeleid ik je op de tanpura, de shrutibox, het Indiaas harmonium en de gitaar. Mijn vrienden Willem-Paul en Coen spelen respectievelijk het Indiaas harmonium en tabla.”

  Volgens Gauranga is het zingen van mantra’s ‘ín’. “De kracht van mantra is verbazingwekkend. Al meer dan veertig eeuwen brengt het gebruik ervan dieper bewustzijn en zelfrealisatie. Lijkt het hedendaags mantra zingen nog op de oorspronkelijke tradities uit India? Dat gaan we ontdekken en ervaren in een boeiende reis.”

 • ?
  X

  Buikdans is van oorsprong net zoals yoga. Het gaat om het eenheidsbewustzijn. Dat verkrijg je door naar binnen te keren en je niet met uiterlijkheden bezig te houden.

  Er is geen goed of fout. Tijdens de warming- up zal je o.a. oefeningen doen vanuit de yoga. Denk hierbij aan de baby downward dog en een zachte zonnegroet. Daarna ga je dansen op jouw eigen unieke manier. Ook ga je een begin maken met het ontwikkelen van de zachte bewegingskwaliteit van de oorspronkelijke buikdans.

  Sabouschka: “Ik reik de bewegingsprincipes van buikdans aan om losjes mee te spelen. Hoe voelt de beweging? Ga naar binnen. Laat je lichaam bewegen op oosterse klanken. Hoe verkrijg je de zachte sensuele bewegingskwaliteiten? Daar gaan we naar op zoek. Je gaat weer spelen. Spelen met bewegingen op muziek. Gebruik wat je hebt aan beweging en meng dit in je buikdans. Vanuit die vrijheid en het spel vol creativiteit ga je weer sprankelen. We buikdansen in de kring. Van eigenheid naar samen. Zo dans je ook samen.”

 • ?
  X

  Ceremoniële cacao is een plantmedicijn met een rijke traditie van duizenden jaren oud. Haar oorsprong ligt in de culturen van Maya’s, Azteken, Tolteken en Inca’s. In deze periode had cacao hoge waarde en werd geserveerd aan gasten tijdens rituelen en ceremonies. Ceremoniële cacao werd gedronken om dichter bij het goddelijke te komen en het hart te openen.

  Renée: “Om die reden staat ceremoniële cacao bekend als een fysieke en energetische hartopener en als een echte superfood die ons op het niveau van body, mind en soul voedt. Tijdens de cacaoceremonie drinken we bewust en met intentie ceremoniële cacao, om ons hart te openen, los te laten wat niet meer dient en te verbinden met vertrouwen, liefde en sprankel. Na het drinken van de cacao doen we een mooie hartopende meditatie over de sprankelende energie van yoga.”

 • U bent vergeten een keuze te maken!

Programma zaterdag 25 mei 2024.

09:00 - 10:15 ALV

 • U bent vergeten een keuze te maken!

11:00 - 13:00 Ochtend workshops

 • ?
  X

  Nada Brahma betekent de wereld is geluid. Nada betekent zowel trilling als geluid. Alles op de wereld, van mineraal tot insect, dier of mens, trilt op een eigen toonhoogte of frequentie. Wij veranderen de wereld in en om ons heen door de vibraties die we uitzenden. Van de andere kant worden wij zelf ook beïnvloed door de trillingen die wij ontvangen. Dit proces toont aan hoe alles met elkaar in verbinding staat.

  Natasja: “In deze workshop werk je zowel met de klank van je stem, als de trilling ervan in asana’s en meditatie, dit kan hardop zijn of in gedachten. Deze trillingen kunnen diep doordringen en zuiverend werken. Zo kunnen bevroren gebieden in jouw ontdooien. Gestolde energie, die weer in beweging komt, creëert ruimte en nieuwe levenskracht. De oefeningen in deze workshop kunnen jouw beoefening en lessen aanvullen.”

 • ?
  X

  Pranayama vormt een belangrijk onderdeel van de yogafilosofie en het achtvoudig pad van Patanjali.  

  Annemiek: “Tijdens deze workshop maak je kennis met de basis van de adem en pranayama. Je leert de helende werking en de kracht van de ademhaling op je fysieke-, mentale en emotionele lichaam. Je leert Pranayama oefeningen die je energiekanalen (nadi’s) zuiveren. Dit heeft een positief effect op je energiehuishouding, gezondheid en immuunsysteem. We doen adem- en enkele basis pranayama oefeningen zoals de opbouw van de ademhaling volgens de Himalaya traditie, de Cirkel ademhaling, de 2:1 ademhaling, de Nadi Sodhana en de Bhramari ademhaling.”

 • ?
  X

  Zen staat bekend om eenvoud, rust en helderheid. Daarin is sprankeling ver te zoeken. Toch? Nou eigenlijk niet want in de zenfilosofie geldt die rust en eenvoud juist als het perfecte podium om die levensvonkjes goed te kunnen zien.

  Mischa: “In deze zenworkshop gaan we dit podium zo leeg mogelijk maken met onder meer zazen (zitmeditatie), soetra-recitatie (stem- en ademhalingsoefeningen) en een aandachtige theeceremonie. Ontdek hoe jij ieder moment sprankelt. Hierbij laten we ons tijdens de zitmeditatie maar ook tijdens enkele interactie-momenten graag voeden door de energie van de groep. Je wordt bekend met enkele belangrijke zenprincipes én oefent om contact te maken met de meest spontane levenskracht in jouw leven.”

 • ?
  X

  Magda: “Danstaal is een manier van communiceren. De bewegingen van het lichaam zijn de woorden. Yoga kent haar eigen taal in de vorm van asana’s. Bij beide disciplines is lichaamsbewustzijn een punt van aandacht. De ‘Yoga & dans’ verbindt de danstaal met yogataal. Tegelijkertijd passen de yoga- en dansbewegingen precies in de muziek omdat er wordt gewerkt met een choreografie. Muziek resoneert en kan bij mensen aanraken wat niet meer in woorden te vatten is. Yoga, dans en muziek is zo een drie-eenheid, die je kan brengen bij jouw bron. Alles valt samen.”

 • U bent vergeten een keuze te maken!

15:00 - 17:00 Middag workshops

 • ?
  X

  De workshop gaat over zowel de kracht en dynamiek van Vinyasa, als over de zachtheid en ontspanning van yin. Het is vooral een uitnodiging om in iedere houding en in elke beweging zo mindful mogelijk te zijn.

  Johan: “Meditatie in beweging is een goede benaming voor de workshop. Ik zie de yogamat als een prachtige metafoor voor het leven zelf. De lessen en inzichten op de yogamat zijn vaak boeiende spiegels. Het confronteert en inspireert. Bijvoorbeeld om de signalen die het lichaam voortdurend geeft te durven voelen en onderkennen. En daar vervolgens naar te handelen. Om grenzen te accepteren en te verleggen waar mogelijk. Om met compassie en liefde naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. En om vooral bewust door te ademen. Uiteindelijk zullen we beseffen dat de daadwerkelijke yogales pas echt begint zodra je van je mat afstapt.” 

 • ?
  X

  In deze workshop gaan de deelnemers terug naar de essentie en hoe zich dat manifesteert in lichaam/geest en het onwaarneembare. Veelgestelde vragen van mensen zijn onder meer ‘waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe?’ De Bhagavad Gita en de Yoga Sutra’s van Pãtañjali geven ons hierin een helder inzicht.

  Jans: “Het lichaam is voor ons duidelijk, daarvoor hoef je alleen maar in de spiegel te kijken. Pãtañjali spreekt vaak over geest. Wat door ons heel subjectief wordt ervaren. In de tweede sûtra; Yoga Chitta Vritti Nirodha spreekt Pãtañjali over het stilleggen, ofwel opheffen van de wervelingen in je geest. Tijdens de workshop gaan we dit nader toelichten en ervaren.  Waarin dan ook de essentie en de reden van onze aanwezigheid op deze aarde wordt toegelicht.”

 • ?
  X

  Tijdens deze workshop ga je op een leuke, methodische manier aan de slag met yoga en basisprincipes uit de Anusara Yoga.

  Ilona: “Middels een dynamische yogales met aandacht voor de ademhaling, werken we aan een veilig en stevig fundament voor het Wiel en andere achteroverbuigingen. We werken samen om deze houding voor iedereen toegankelijk en veilig te maken. Kracht en flexibiliteit zijn sleutelbegrippen bij het werken aan balans en stevigheid in asana’s. Na het actieve deel is er tijd om weer te aarden en te ontspannen. We helpen elkaar weer uit te lijnen en sluiten af met een houding uit de Restorative Yoga. Laat je hart openen en kom met een ‘open mind’.”

 • ?
  X

  Dit is een speelse workshop die je uitnodigt en uitdaagt in contact te komen met je speelse vrije zelf. Om van daaruit te bewegen en te creëren, puur voor het plezier van het proces zelf.

  Geesje: “Ervaar zelf hoe moeilijk of makkelijk het is om iets te doen zonder te focussen op een einddoel. We combineren yoga-oefeningen met verschillende creatieve tekenoefeningen op papier waarbij je steeds gevraagd wordt te werken vanuit je intuïtie, met de bereidheid steeds het ‘doel’ los te laten, je niet te hechten aan het resultaat en vanuit een speelse houding zowel de asana’s als het creatieve proces te benaderen. Verwacht niet weg te gaan met een zelfgemaakt kunstwerk, maar wel met een vreugdevol hart en wellicht creatieve inspiratie! Kom met een open mind en verlaat de workshop met een glimlach!”

 • U bent vergeten een keuze te maken!

Vorige

Niet lid (€ 125,-)

Vrijdag 24 mei

11:00 - 13:00 Ochtend workshops

15:30 - 17:30 Middag workshops

20:00 - 21:30 Avondprogramma

Niet lid (€ 110,-)

Zaterdag 25 mei

09:00 - 10:15 ALV

11:00 - 13:00 Ochtend workshops

15:00 - 17:00 Middag workshops

Overnachting

 • Kamer alleen (€ 60,-)

0

Totaal Bedrag:

0

Betalen

Vorige

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.