"Yoga is het stilleggen van de wervelingen van de geest,
dan is het ziende thuis in zichzelf." 

Kwaliteitsyoga

 

De Vereniging Yogadocenten Nederland stimuleert en bewaakt de kwaliteit van de yogabeoefening in Nederland. Hoe doet zij dat?


De vereniging hanteert een uitgebalanceerd programma van opleidingseisen waaraan alle bij de vereniging aangesloten yoga instructeurs en yogadocenten moeten voldoen. Ze zijn getraind in het geven van verantwoorde lessen: juiste instructie bij het uitvoeren van yogahoudingen en ademoefeningen, en evenwichtig samengestelde lessen.


Bij de vereniging aangesloten yoga instructeurs en -docenten zijn verplicht zich doorlopend bij te scholen en daarop te reflecteren. Zij kunnen gebruikmaken van de expertise van vakgenoten middels door de vereniging ontwikkelde richtlijnen en intervisiegroepen.


De Vereniging Yogadocenten Nederland hanteert een Beroepscode voor de aangesloten yoga instructeurs en -docenten. Klachten van cursisten over het functioneren van een aangesloten yoga instructeur of -docent kunnen bij de vereniging ter behandeling worden voorgelegd.


Alle yoga instructeurs en –docenten die de kwaliteit bieden waar de vereniging voor staat, zijn te vinden in het overzicht op Yogadocent zoeken

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in de www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.