skip to Main Content
Vereniging Yogadocenten Nederland - Kies voor kwaliteitsyoga

Yogadocent worden

Wist je dat jij je nu al yogadocent kan noemen? Yogadocent is namelijk niet een beschermd beroep, waardoor iedereen zomaar yogadocent kan zijn.

Omdat yoga snel zo populair is geworden zijn er daarom ook opleidingen in allerlei soorten en maten. De gedegen opleidingen hebben een studie van minimaal 500 uur op HBO niveau. Waarin je geschoold wordt in de yogafilosofie en houdingen (asana’s), maar ook in belangrijke vakken zoals anatomie, fysiologie en didactiek.

Kwaliteits yoga

VYN erkend yogadocent worden

Een erkend yogadocent word je door een opleiding te volgen die tenminste voldoet aan het Basis Programma Opleidingen (BPO). De Nationale erkende yogadocenten opleidingen bestaan uit 4 leerjaren, de meeste internationale opleidingen ook.

Weten wat de andere mogelijkheden zijn om erkend yogadocent te worden dan de door de VYN erkende yogadocenten opleidingen? Kijk ook eens bij lid worden.

Hoe wordt de kwaliteit bewaakt?

Door de VYN erkende yogadocenten opleidingen voldoen aan het Basis Programma Opleidingen (BPO). Dit houdt in dat er hoge eisen gesteld worden aan de opleidingen, waardoor de afgestudeerde docenten ook een hoog lesniveau handhaven.

Erkende yogadocenten opleidingen

Als erkende docent dien je je aan de beroepscode te houden.

Back To Top