Is een yogaopleiding iets voor mij?

Yogadocent worden

Je volgt al een tijdje yogalessen. De lessen doen je goed en je wilt je yogabeoefening verdiepen. Zou een yogaopleiding een volgende stap kunnen zijn? 


De Vereniging Yogadocenten Nederland toetst al 45 jaar met ervaren docenten de kwaliteit van de bij haar aangesloten opleidingen. Volg je een bij de Vereniging aangesloten opleiding, dan ben je zeker van goede begeleiding in jouw persoonlijke ontwikkeling. Een open dag laat je kennis maken met de docenten en zo kun je onderzoeken of een opleiding bij je past.


Kies je voor de VYN, dan kies je voor kwaliteit.

 

Zo vind je jouw pad:


Er zijn yoga-opleidingen in allerlei soorten en maten. En bijna alle opleidingen hebben niet alleen aandacht voor de houdingen, maar ook voor belangrijke zaken als anatomie, didactiek en filosofie. Je kijkt ook of een opleiding biedt wat je nodig hebt: zijn er intervisiegroepen? Is er aandacht voor yogalessen aan deelnemers die aanpassingen nodig hebben? Hoe is de begeleiding in jouw weg naar docentschap?


De Vereniging Yogadocenten Nederland is de grootste vereniging van yogadocenten in Nederland: van yogadocenten vóór yogadocenten. Al 45 jaar toetsen wij de kwaliteit van yoga-opleidingen met ons Basisprogramma Opleidingen en Reglement van Toetsing. Ervaren yogadocenten bezoeken de yoga-opleidingen om ervoor te zorgen dat opleidingen bieden wat ze moeten bieden: kwaliteit en een goede begeleiding.

 

200 uur of 500 uursopleidingen 

Je mag er de tijd voor nemen om docent te worden en les te gaan geven. De Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) erkent vijf basisopleidingen tot yoga-instructeur. Deze scholen bieden een opleiding van 200 uur die twee jaar duurt. Na twee jaar krijg je je certificaat en kun je geregistreerd worden als erkend lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Je kunt les gaan geven met het door de vereniging afgegeven kwaliteitskeurmerk.

 

Veel studenten breiden - als ze na twee jaar basisopleiding les gaan geven - hun opleiding met 300 uur uit. Dan volg je met de basisopleiding en de vervolgopleiding in totaal vier jaar les en ontwikkel je je tot allround yogadocent.


Volg je een bij de vereniging aangesloten opleiding, dan ben je verzekerd van goed, gedegen en gecontroleerd onderwijs. Een opleiding met een VYN-erkenning staat garant voor kwaliteit en levert docenten af die het beroep van yogadocent volledig kunnen uitoefenen.


Door de VYN erkende kwaliteitsopleidingen vind je in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Limburg en Noord-Brabant. Je kunt een opleider altijd benaderen voor een kennismakingsgesprek. Of kom naar een van de Open dagen.


Yoga is een weg voor het leven. De VYN garandeert kwaliteit.

 

 

----

Foto: Shashi Chaturvedula on Unsplash

Yogadocent worden?

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.