Houd je professionaliteit
op peil door je bij te scholen.

Over bijscholingen en specialisaties

We willen allemaal graag dat kwaliteitsyoga wordt gegeven in Nederland. Daarom koos jij voor een door de VYN erkende opleiding, en dat is wat jou onderscheid van de rest!

 

We spraken met elkaar af dat wil je VYN-erkenning houden, het nodig is dat je je continu ontwikkelt als yogadocent- of instructeur.   We vinden het belangrijk dat erkende yogadocenten (200 en 500 uurs) bezig blijven met hun professionele ontwikkeling; alleen op die manier kunnen we kwaliteitsyoga blijven garanderen. dat kan op verschillende manieren

 

Wil je erkend yogadocent of -instructeur zijn? Ontwikkel je professionele vaardigheden dan door actief te zijn in een yogagerelateerde studiegroep of in een intervisiegroep, door (bij)scholingen te volgen en/of voor te bereiden, door congressen en/of seminars bij te wonen. Of kijk yogagerelateerde films of documentaires of je te verdiepen in literatuur.

Jouw ontwikkeling als yogadocent of -instructeur

Uitleg

Je mag zelf kiezen hoe je jezelf ontwikkelt. Dat kan door bijscholing te volgen, maar ook door deel te nemen aan bijvoorbeeld intervisie, bijscholingen of literatuurstudie. Deze activiteiten tellen immers ook mee in je professionele groei!

 

 

Om de drie jaar maak je een verslag over hoe je jezelf hebt ontwikkeld. De commissie voor bijscholing heeft hiervoor dit formulier gemaakt. Als dit verslag wordt goedgekeurd door de commissie van bijscholing, blijf je erkend als lid van de VYN en mag je het kwaliteitskeurmerk blijven gebruiken. Vanaf september 2023 worden alle erkende leden van VYN gemarkeerd met een groen vinkje in de zoekmachine. Als jouw verslag is goedgekeurd, blijft dit vinkje drie jaar staan, wat betekent dat je erkend blijft.

Het huidige systeem voor bijscholing bij de VYN is per september 2023 gewijzigd. Tot nu toe konden leden studiepunten verzamelen door erkende bijscholingen te volgen, en om erkend yogadocent te zijn moesten leden gedurende vijf jaar 60 studiepunten verzamelen en invoeren op de VYN-website. Dit puntensysteem was gericht op het behalen en controleren van studiepunten, maar liet andere leerzame activiteiten, zoals literatuurstudie en intervisiegroepen, buiten beschouwing.

 

 

Vanaf september 2023 wordt dit puntensysteem vervangen door een systeem van reflectieverslagen. Leden moeten eenmaal per drie jaar een reflectieverslag schrijven over hun professionele ontwikkeling en dit uploaden naar de VYN-website. De commissie voor bij-scholen beoordeelt deze verslagen. Als een verslag als onvoldoende wordt beoordeeld, krijgt de docent de kans om dit aan te vullen. Als het verslag echt onvoldoende is of als er geen verslag is geüpload, kan de docent zijn certificatie verliezen voor drie jaar.

 

 

Wat er concreet verandert:

  • Het toevoegen van studiepunten aan certificaten is niet langer nodig; 
  • Docenten hoeven geen bijscholingen meer aan te vragen bij de commissie voor bij-scholen. Bijscholingen zijn nog steeds delen met VYN-leden via de digitale nieuwsbrief of YogaVizier.

 

 

Hoewel deze veranderingen weerstand kunnen oproepen, benadrukt de VYN dat het belangrijk is om kwalitatieve bijscholingen aan te bieden. De leden worden de komende maanden uitgebreid geïnformeerd over deze veranderingen en kunnen vragen en opmerkingen delen via bij-scholen@yoganederland.nl.

 

 

De commissie voor bijscholen controleert via een jaarlijkse steekproef of leden aan deze verplichting voldoen. Hiermee bewaken we de kwaliteit van onze erkende yogadocenten.

Deze bijscholingen zijn er op dit moment:

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.