Buikdans en yoga

 

Buikdans is van oorsprong net zoals yoga. Het gaat om het eenheidsbewustzijn. Dat verkrijg je door naar binnen te keren en je niet met uiterlijkheden bezig te houden.

Er is geen goed of fout. Tijdens de warming- up zal je o.a. oefeningen doen vanuit de yoga. Denk hierbij aan de baby downward dog en een zachte zonnegroet. Daarna ga je dansen op jouw eigen unieke manier. Ook ga je een begin maken met het ontwikkelen van de zachte bewegingskwaliteit van de oorspronkelijke buikdans.

 

Sabouschka: “Ik reik de bewegingsprincipes van buikdans aan om losjes mee te spelen. Hoe voelt de beweging? Ga naar binnen. Laat je lichaam bewegen op oosterse klanken. Hoe verkrijg je de zachte sensuele bewegingskwaliteiten? Daar gaan we naar op zoek. Je gaat weer spelen. Spelen met bewegingen op muziek. Gebruik wat je hebt aan beweging en meng dit in je buikdans. Vanuit die vrijheid en het spel vol creativiteit ga je weer sprankelen. We buikdansen in de kring. Van eigenheid naar samen. Zo dans je ook samen.”

 

Sabouschka

Sabouschka groeide op met een interesse voor oosterse culturen en wijsheid van de oude yogi’s. Op een gegeven moment ontdekte zij het extatische dansen. Zij wilde meer daarvan en zo voerde haar weg via de moderne somatic dance naar Egyptische buikdans.
Zij heeft een bachelor in de uitvoerende moderne dans, en ze is somatic movement educator.

 

www.somaticbellydance.nl

 

 

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.