Ceremoniële cacao is een plantmedicijn met een rijke traditie van duizenden jaren oud. Haar oorsprong ligt in de culturen van Maya’s, Azteken, Tolteken en Inca’s. In deze periode had cacao hoge waarde en werd geserveerd aan gasten tijdens rituelen en ceremonies. Ceremoniële cacao werd gedronken om dichter bij het goddelijke te komen en het hart te openen.
Renée: “Om die reden staat ceremoniële cacao bekend als een fysieke en energetische hartopener en als een echte superfood die ons op het niveau van body, mind en soul voedt. Tijdens de cacaoceremonie drinken we bewust en met intentie ceremoniële cacao, om ons hart te openen, los te laten wat niet meer dient en te verbinden met vertrouwen, liefde en sprankel. Na het drinken van de cacao doen we een mooie hartopende meditatie over de sprankelende energie van yoga.”
Renée Overboom
Renée is een ervaren cacaoceremonie-facilitator met een grote liefde voor cacao als plantmedicijn. Naast het faciliteren van cacao ceremonies is ze tantra teacher, kundalini yoga teacher, coach en geestelijk verzorger. Met liefdevolle energie, enthousiasme en humor onderzoekt ze het leven en de menselijke ervaring hier op aarde.