Introductie acroyoga

 

Acroyoga is een veelzijdige combinatie van partneracrobatiek en yoga, met elementen van Thaise massage. De actieve vorm van acroyoga bestaat uit statische houdingen en dynamischer flows, in een samenspel tussen een flyer die de houdingen uitvoert en een liggende base die de flyer draagt en begeleidt. Vertrouwen in jezelf en elkaar, verbinding maken en samenwerken zijn hierbij belangrijk, en tegelijkertijd werk je op een speelse manier aan balans, flexibiliteit en kracht. Therapeutic flying is een vorm van acroyoga, gericht op het stretchen, masseren en therapeutisch aanraken van de flyer. De base ondersteunt voornamelijk met de benen, en heeft zo de handen vrij om de passieve, ontspannen flyer deze ultieme ervaring te geven.

 

Marc: “In de workshop werken we in viertallen, zodat er naast de actieve base en flyer ook spotters (vangers) zijn. Veiligheid en comfortabele aanraking zijn belangrijke aandachtspunten. We richten ons op enkele eenvoudige houdingen en flows, en sluiten af met een korte introductie therapeutic flying.”

 

Elvira Resodimedjo en Marc Kamsteeg

Elvira (1993) is integratieve zorgverlener, leefstijlcoach en psychiatrisch verpleegkundige, waarbij ze veel bezig is met mentale en fysieke gezondheid, en is daarnaast yogadocente. Ze heeft 6 jaar ervaring met acroyoga en doet ook aan paaldansen en pilates.  


Marc (1976) volgt ruim 16 jaar de wekelijkse les partneracrobatiek voor volwassenen bij Santelli in Groningen. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan in acroyoga en therapeutic flying. De laatste jaren assisteert hij beginnerslessen bij Santelli, organiseert hij acroyoga-jams in Groningen, en geeft hij af en toe workshops.

 

Anderen op weg helpen en enthousiast maken voor acroyoga is hun gezamenlijke passie!

 

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.