Bijzonder warm samenzijn van leden op VYN Ledendag

Bijzonder warm samenzijn van leden op VYN Ledendag

Afgelopen weekend beleefden we samen een onvergetelijke dag op de VYN Ledendag bij Kloosterhotel Zin in Vught. Georganiseerd door de enthousiaste VYN Ledendagcommissie, Janine, Judith, en Karina, werd deze dag met 'Innerlijke kracht' een waardevol feest voor alle ruim honderd aanwezige leden. Laat me je kort meenemen in de warme herinneringen aan deze bijzondere dag!

 

Vanaf 9 uur 's ochtends begroetten we elkaar hartelijk bij de deur. Na een verkwikkende kop koffie of thee vonden we onze plek in de grote zaal, waar VYN-voorzitter Ilse ons verwelkomde. Ilse deelde haar persoonlijke yogareis en de bron van haar innerlijke kracht. Na een korte meditatie benadrukte ze de vreugde van het samenzijn: "Ik ben ontzettend blij dat ik zoveel bekende en nieuwe gezichten zie. Fijn dat jullie hier zijn om samen de dag door te brengen!"

 

Bram Bakker, onze keynote-spreker, nam ons mee op een boeiende reis van het hoofd naar het lichaam. Zijn ervaring als voormalig psychiater en succesvol schrijver gaf een uniek perspectief op lichaamsbewustzijn. Zijn woorden waren doorspekt met praktische wijsheid en persoonlijke verhalen, wat de workshop niet alleen informatief maakte, maar ook een uitnodiging tot een boeiende dialoog.

 

Het dagprogramma omvatte diverse workshops, waaronder die van Patric Booi over de fascinerende Polyvagaaltheorie. Deelnemers werden ondergedompeld in interactieve ontdekkingen over de connecties tussen stress, emotie, gedrag, communicatie en gezondheid. Patric's passie voor voelen, gecombineerd met zijn unieke benadering, raakte deelnemers diep en verdiepte het begrip van verbinding tussen techniek en gevoel.

 

's Middags bracht Patric ons naar het loslaten van diepe, chronische spanning met zijn workshop over Tension Releasing Exercises (TRE). Zeven oefeningen openden de deur naar natuurlijke mechanismen om spanning te ontladen, waardoor we de weg naar innerlijke kalmte en balans verkenden.

 

Bart Dankers begeleidde ons op een ontdekkingsreis van ademhalingstechnieken. Door de verbinding tussen mentaal, hart- en buikbrein te herstellen met 'verbonden ademhaling', werden niet alleen kennis, maar ook persoonlijke ervaringen gedeeld.

 

Richelle van Gerwen bood een liefdevolle aanraking en aandacht in haar 'Thaise Yogamassage' workshop. Deelnemers wisselden tussen de rol van masseur en ontvanger, waardoor een diepere innerlijke reis mogelijk werd. Richelle's kennis en inzichten uit de Chinese vijf elementenleer en chakrapsychologie creëerden een unieke ervaring.

 

Eirini Kreza's workshop over de kracht van eigen grenzen was ontroerend volgens deelnemers. Haar combinatie van dans en muziek met diepe betrokkenheid bij mensen met (chronische) ziektes inspireerde een hernieuwd begrip van onze eigen grenzen.

 

De afsluiting met stembevrijder Ton van Wolde liet ons zingen en jubelen op onze matjes. Samen hebben we op allerlei frequenties geluid gemaakt, de kracht van ‘ja’ laten horen en nieuwe inzichten gekregen in onze eigen reacties als we gaan zingen. Energiek, vol humor en verbindend, Ton heeft ons doen stralen!

 

Kloosterhotel Zin zorgde voortreffelijk voor onze innerlijke mens, met een heerlijke vegetarische lunch en een uitnodigende borrel. De warmte en gastvrijheid van deze bijzondere plek maakten ons samenzijn compleet.

 

Het was een dag vol inspiratie, verbinding en innerlijke groei. Dank aan de organisatoren, sprekers en deelnemers die deze dag zo bijzonder maakten. Laten we deze warmte en kracht meenemen in ons dagelijks leven en blijven delen binnen onze VYN-gemeenschap. Tot de volgende bijzondere ontmoeting! ✨

 

Wil je terugzien wat er is gebeurd? Kijk dan deze prachtige foto's die evecreations.nl voor ons maakte! 

       

 

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.